Ακύρωσε την επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία και επιτέθηκε στις ΗΠΑ και τη Ρωσία
Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία δεν θα ενδώσει ποτέ στα «τελεσίγραφα» του Βλαντιμίρ Πούτιν και ακύρωσε μια επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία. Παράλληλα, επιτέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία για συνομιλίες «πίσω από την πλάτη μας».
«Αναρωτιέμαι γιατί πιστεύουν ότι η Ουκρανία θα δεχόταν όλα αυτά τα τελεσίγραφα τώρα, αν τα αρνιόμασταν στην πιο δύσκολη στιγμή», είπε ο Ουκρανός Πρόεδρος, αναφερόμενος στην άρνηση του Κιέβου να υποκύψει στις απαιτήσεις της Μόσχας κατά τις συνομιλίες για την κρίση στην αρχή του πολέμου.
Ο Ζελένσκι επεσήμανε ότι «δεν υπήρξαν συμφωνίες με τους Ρώσους κατά τη διάρκεια της κατοχής της περιοχής του Κιέβου», ούτε κατά τις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία ή την Τουρκία.
Η Μόσχα εκείνη την εποχή ζήτησε τη μείωση του αριθμού των ουκρανικών στρατευμάτων, την αναγνώριση των κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών ως τμήμα της Ρωσίας και το διορισμό μιας φιλορωσικής κυβέρνησης στο Κίεβο, θυμίζει η Daily Mail.
«Ως Πρόεδρος της Ουκρανίας, δεν έχω δώσει ποτέ καμία εγγύηση σε κανέναν, ούτε επιβεβαίωσα τίποτα. Επιπλέον, ποτέ δεν είχα σκοπό να δεχτώ τα τελεσίγραφα της Ρωσίας. Και δεν θα το κάνω», είπε ο Ζελένσκι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- G7: «Όχι» από ΗΠΑ σε αναφορές για «ρωσική επιθετικότητα» στην Ουκρανία
- Σκοτ Μπέσεντ: Ο Ζελένσκι με διαβεβαίωσε ότι θα υπογράψει τη συμφωνία για τα σπάνια ορυκτά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με μικρές απώλειες οι δείκτες, με βαριά 4% η Renault
- Airbnb: Μέχρι 28 Φεβρουαρίου η δήλωση για εισοδήματα το 2024 – Πρόστιμα για απόκρυψη εσόδων
- Fed: Βλέπει δυο μειώσεις επιτοκίων το 2025, εκπέμπει SOS για δασμούς και αγορά εργασίας
- Ρούτε: Οι αμυντικές δαπάνες των μελών του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξηθούν πολύ πάνω από το 3% του ΑΕΠ
- ΕΟΔΥ: Στους 8 οι θάνατοι από κορονοϊό και 2 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα
- Σταϊκούρας – Ταχιάος στη Σαντορίνη για έλεγχο των υποδομών του νησιού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις