Διεθνή

Ζελένσκι: Δεν αναγνωρίζουμε τη βοήθεια των ΗΠΑ ως δάνειο

Financialreport.gr

Είπε επίσης ότι η Ουκρανία θα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε συνομιλίες με οποιονδήποτε εκπρόσωπο από τη ρωσική πλευρά εκτός από τον Πούτιν

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει την προηγούμενη εγκεκριμένη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ ως δάνεια που πρέπει να αποπληρωθούν, ενώ επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο έλαβε ένα νέο σχέδιο συμφωνίας για τα ορυκτά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι η Ουκρανία θα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε συνομιλίες με οποιονδήποτε εκπρόσωπο από τη ρωσική πλευρά εκτός από τον πρόεδρο Βλαντόμιρ Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραμπ: Απαιτεί το «δικαίωμα της πρώτης προσφοράς» σε όλα τα έργα υποδομής και ορυκτά της Ουκρανίας

Στο πλαίσιο μιας αναθεωρημένης συμφωνίας εταιρικής σχέσης ΗΠΑ - Ουκρανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έλαβε ένα νέο σχέδιο συμφωνίας για τα ορυκτά που πρότειναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο είναι «εντελώς διαφορετικό» από το προηγούμενο πλαίσιο και θα απαιτήσει περαιτέρω αξιολόγηση από δικηγόρους.

Συμπλήρωσε ότι η Ουκρανία δεν θα αποδεχτεί μια συμφωνία που απειλεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu