Επιχειρήσεις

Zara: Κάνει στροφή στα μεταχειρισμένα – Πουλήστε τα ρούχα που δεν φοράτε…

Με online δραστηριότητα σε περίπου 200 χώρες, τα προϊόντα της Zara συγκαταλέγονται ήδη στις μάρκες με τις περισσότερες μεταπωλήσεις στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό και -πάντα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της εποχής- η Zara μπαίνει στις business των μεταχειρισμένων ρούχων.

_x000D_

Έτσι λοιπόν, από τον επόμενο μήνα, οι καταναλωτές στη βρετανική αγορά θα μπορούν να επιδιορθώσουν ρούχα που έχουν αγοράσει από τα καταστήματα Zara, ανεξαρτήτως του πότε τα αγόρασαν. Η υπηρεσία θα περιλαμβάνει αντικατάσταση κουμπιών, φερμουάρ, επιδιόρθωση στριφωμάτων και άλλα και θα διατίθεται τόσο στα καταστήματα όσο και online.

_x000D_

Επίσης, οι καταναλωτές στη Βρετανία θα μπορούν να πουλήσουν τα μεταχειρισμένα ρούχα τους αλλά και να αγοράσουν ρούχα Zara από δεύτερο χέρι, χρησιμοποιώντας μία νέα πλατφόρμα. Παράλληλα, θα μπορούν να δωρίζουν ρούχα που δεν θέλουν, ανεξαρτήτως του brand, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

_x000D_

Η προσπάθεια της Zara να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ρούχων της έρχεται σε μία εποχή που οι αλυσίδες του fast fashion δέχονται έντονες επικρίσεις για τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο, καθώς ευθύνονται έως και για το 10% των εκπομπών ρύπων παγκοσμίως.

_x000D_

_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Ρούχα και αξεσουάρ Zara από δεύτερο χέρι μπορεί κανείς να αγοράσει από πλατφόρμες όπως οι Depop, Vestiaire, Asos Marketplace και Re-fashion.

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

Στην πλατφόρμα της Zara, οι πωλητές θα ανεβάζουν τις δικές τους φωτογραφίες, ενώ οι πληροφορίες για το αρχικό προϊόν θα διατίθενται από την εταιρεία.

_x000D_

Σημειώνεται ότι και τα βρετανικά πολυκαταστήματα Selfridges σχεδιάζουν στροφή στην αγορά μεταχειρισμένων, καθώς στοχεύουν το 45% των συναλλαγών τους να προέρχονται από τις πωλήσεις δεύτερο χέρι, τις ενοικιάσεις και τις επιδιορθώσεις ρούχων έως το τέλος της δεκαετίας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu