Ηταν πίνακας του 17ου αιώνα που είχε κλαπεί πριν 11 χρόνια
Οι καραμπινιέροι κατέσχεσαν το απόγευμα της Παρασκευής 12/1 στην κατοικία του Ιταλού υφυπουργού Πολιτισμού και κριτικού τέχνης Βιτόριο Σγκάρμπι (Vittorio Sgarbi) τον πίνακα «Η σύλληψη του Αγίου Πέτρου», του δεκάτου εβδόμου αιώνα. Ο πίνακας αποδίδεται στον ζωγράφο Ρουτίλιο Μανέτι.
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο πίνακας είχε κλαπεί πριν 11 χρόνια από το κάστρο του Μπουριάσκο, έξω από το Τορίνο, και στη συνέχεια εντοπίσθηκε σε έκθεση στην Λούκα της Τοσκάνης το 2021, όπου δεν αναφερόταν το όνομα του ζωγράφου που το φιλοτέχνησε αλλά μόνον ότι επρόκειτο για έργο τέχνης που ανήκει στον Ιταλό υφυπουργό.
Ο Σγκάρμπι δηλώνει ότι ο πίνακας που είχε κλαπεί πριν από 11 χρόνια στην πραγματικότητα ήταν ένα αντίγραφο και ότι το πρωτότυπο έργο ήταν ανέκαθεν ιδιοκτησία του. Ο υφυπουργός Πολιτισμού επιμένει ότι δεν ευθύνεται για καμία παράνομη πράξη και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παραίτησής του. Η σημερινή κατάσχεση πραγματοποιήθηκε μετά την εντολή της εισαγγελίας της πόλης Ματσεράτα, της κεντρικής Ιταλίας.
Ο Βιτόριο Σγκάρμπι, χάρη και στη συμμετοχή του σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, είναι από τους πιο προβεβλημένους Ιταλούς τεχνοκριτικούς και ήταν στενός φίλος του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και μεγιστάνα Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης με Θεοδωρόπουλο: Θα αξιοποιήσουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ
- Δημοσκόπηση Marc: Καθαρά δεύτερη η Κωνσταντοπούλου με 13,7% – Η ΝΔ πρώτη με 26,5%
- New York Times: Η Amazon κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του TikTok
- Δένδιας στη Βουλή: Αυτά είναι τα 6 μέτρα διαφάνειας για τα εξοπλιστικά
- Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Γέφυρα Χειμωνικού στην Κεφαλονιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες περιμένοντας τους δασμούς Τραμπ
- Politico: Ο Μασκ αποχωρεί σύντομα από την κυβέρνηση Τραμπ
- ΣτΕ: Αποφασίζει για τη νομιμότητα των Airbnb στην Πλάκα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις