Για μια «δυνατή και αγωνίστρια γυναίκα, παρά το γεγονός πως δημοσιοποιήθηκε το όνομά της χωρίς τη συναίνεσή της» έκανε λόγο ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου, Σπήλιος Σπηλιάκος, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως γνωρίζει για την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από την πρώτη στιγμή, το 2020.
«Η κυρία Χρονοπούλου είναι πολύ δυνατός άνθρωπος, αγωνίστρια, παλεύει, αντέχει. Είναι μια δύσκολη περίοδος και η ίδια, όπως έχει γίνει πλέον σαφές σε όλους, είχε επιλέξει να τηρήσει τη μυστικότητα της διαδικασίας της ποινικής που έχει ανοίξει στο Βέλγιο από το 2020 και ξαφνικά χωρίς τη συναίνεσή της βγήκαν τα στοιχεία της στη δημοσιότητα και ήρθαν πάνω της τελοσπάντων τα φώτα της δημοσιότητας, το οποίο ουδέποτε επεδίωξε. Ξαναλέω όμως πως είναι ένας δυνατός άνθρωπος», ανέφερε αρχικά ο κ. Σπηλιάκος.
Ακολούθως, ο δικηγόρος της κυρίας Χρονοπούλου παραδέχτηκε πως γνώριζε για την καταγγελία «εξαρχής, όταν συνέβη. Το 2020. Είμαστε σε επικοινωνία από τότε», προσθέτοντας πως«η κυρία Χρονοπούλου πήγε στις βελγικές Αρχές και κατήγγειλε το περιστατικό και από εκεί και πέρα σε συνεννόηση με τις Αρχές έγιναν τα προβλεπόμενα. Δεν θέλω να επεκταθώ στο συγκεκριμέμνο κομμάτι, έχει γίνει ό,τι είναι απαραίτητο με βάση της δικονομία του Βελγίου», ενώ σημείωσε πως δεν έχει γίνει παρόμοια κίνηση στις ελληνικές Αρχές καθώς «αρμοδιότητα έχει το Βέλγιο».
Στο ενδεχόμενο καθυστέρησης της έρευνας από τις βελγικές Αρχές, με δεδομένο πως η καταγγελία έχει ήδη γίνει πριν από τρία χρόνια, ο κ. Σπηλιάκος σημείωσε: «Δεν τίθεται ζήτημα καθυστέρησης της έρευνας με την έννοια ότι θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι πιο γρήγορα και δεν το έκαναν κατ επιλογήν. Εξ όσων έχω πληροφορηθεί από τους συναδέλφους στο Βέλγιο, οι χρόνοι στους οποίους ενήργησαν, είναι συνήθεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παίρης: Αύξηση 49% στα καθαρά κέρδη με 346.597 ευρώ το 2024, πτώση 13% του τζίρου
- Ηράκλειο: Ομαδική παραίτηση υπέβαλαν οι Πνευμονολόγοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
- ΕΛΣΤΑΤ: Αιμορραγεί ο έντυπος Τύπος – Πτώση 12,4% στις πωλήσεις εφημερίδων το 2024 και 14,9% στα περιοδικά
- Lidl Ελλάς: Αλλη μια κίνηση υπέρ του καταναλωτή – Απορροφά τον ΦΠΑ σε ορισμένα τρόφιμα
- IRIS: Από 1/11 πληρωμές χωρίς προμήθεια σε όλες τις επιχειρήσεις
- Volvo: Προχωρά σε περικοπές του κόστους 1,64 δισ. ευρώ
- Rita Galli (ΔΕΣΦΑ): Μνημόνιο Συνεργασίας για τον διασυνδετήριο αγωγό με τον διαχειριστή της Β. Μακεδονίας
- Rheinmetall: Αύξηση 73% στις πωλήσεις α’ τριμήνου 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις