Στην σύσκεψη εξετάσθηκε η δεσπόζουσα θέση κάποιων ακτοπλοϊκών εταιρειών, με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να μην είναι πλήρης
Η τιμολόγηση των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ενόψει του νέου έτους συζητήθηκε σήμερα, εκτενώς, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την Επιτροπή Ανταγωνισμού του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη και στελεχών του Υπουργείου, στα γραφεία της Επιτροπής. Κατά τη σύσκεψη εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να έχουν δεσπόζουσα θέση κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες, με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να μην είναι πλήρης.
Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη για αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου που διέπει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και συμφωνήθηκε να επικαιροποιηθεί το Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο στενότερης συνεργασίας των δυο πλευρών. Συμφωνήθηκε, επίσης, να υπάρξει σύντομα και νέα συνάντηση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Αϊρίν (Ειρήνη) Σαρπ, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Νικολοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη των δύο πλευρών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σεισμός στη Μιανμάρ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών
- Ο Τραμπ τώρα δηλώνει «θυμωμένος» με τον Πούτιν και απειλεί με δασμούς
- Τι είπε ο Χάρης Δούκας για το «τσαντίρι» της Coca Cola στο Καλλιμάρμαρο
- Αρθρο του Reuters για τους κινδύνους της ρήτρας διαφυγής
- Τι σημαίνει η ρήτρα διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες
- Φορολογικές δηλώσεις: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι υποβολές
- Με 19% τρέχει η απόδοση του Χρηματιστηρίου Αθηνών το α’ τρίμηνο του 2025
- Κόντρα στην πολιτική Τραμπ, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Κίνα σχεδιάζουν ζώνη ελεύθερου εμπορίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις