Δεν τα κατονόμασε, αλλά αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, η οποία ανήκει στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη
Ως εντολοδόχο εκδοτικών συμφερόντων χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης, Μάκης Βορίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (απουσιάζει στον Καναδά), την Τρίτη στη Βουλή κατά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εκ μέρους του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
Ο Μάκης Βορίδης απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη με το γνωστό ύφος, ζήτησε να μάθει γιατί επέλεξε το χρόνο υποβολής της πρότασης τώρα, αφού τα δεδομένα – κατά τον υπουργό – προϋπήρχαν. Ο ίδιος έδωσε την απάντησε λέγοντας ότι ο μόνος λόγος είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για να προχωρήσει ο ίδιος πάντα στο συμπέρασμα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων. Ο κ. Βορίδης δεν κατονόμασε τα εκδοτικά συμφέροντα αλλά για όσους δεν γνωρίζουν ανήκουν στον επιχειρηματία και εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ήταν κάποτε φίλος της κυβέρνησης και δεκάδες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έκαναν ουρά για να παραστούν στις εκδηλώσεις του εφοπλιστή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Με την κατάθεση της πρότασης μομφής όλες οι εργασίες της Βουλής σταματούν και καλείται η κυβέρνηση να επιλέξει (εντός 48 ωρών) τον χρόνο που θα ξεκινήσει η διαδικασία. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας θα εκκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί τρεις ημέρες
Στη συζήτηση θα τοποθετηθούν βουλευτές, υπουργοί, αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ η διαδικασία κορυφώνεται με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Εφόσον η πρόταση δυσπιστίας παραμείνει ως τέτοια, κατά της πρότασης αναμένεται να ψηφίσουν 158 βουλευτές, όση δηλαδή και η κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ, με τους υπόλοιπους -της αντιπολίτευσης- να υπερψηφίζουν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις