Οι καθαρές ταμειακές ροές έφτασαν τα 5,0 δισ. ευρώ στον τομέα του αυτοκινήτου, έναντι 10,7 δισ. ευρώ το 2023
Στα 324,7 δισ. ευρώ έφτασαν τα έσοδα από τις πωλήσεις το οικονομικό έτος 2024 για την Volkswagen, ελαφρώς αυξημένα από το 2023 (322,3 δισ. ευρώ). Οι καθαρές ταμειακές ροές έφτασαν τα 5,0 δισ. ευρώ στον τομέα του αυτοκινήτου, έναντι 10,7 δισ. ευρώ το 2023. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, αναμενόταν, να είναι χαμηλότερές σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων υψηλών επενδύσεων και της πτώσης των λειτουργικών κερδών.
Συνοπτικά τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2024:
Λειτουργικό Αποτέλεσμα 19,1 δισ. ευρώ για το Οικονομικό Έτος 2024, μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το Οικονομικό Έτος 2023 (22,5 δισ. ευρώ), Περιθώριο Λειτουργικού Κέρδους 5,9%.
Προσαρμοσμένο Λειτουργικό Αποτέλεσμα 21,7 δισ. ευρώ για το Οικονομικό Έτος 2024
Καθαρές Ταμειακές Ροές 5,0 δισ. ευρώ στον τομέα του αυτοκινήτου για το οικονομικό έτος 2024 (10,7 δισ. ευρώ).
9,0 εκατομμύρια πωλήσεις οχημάτων το Οικονομικό Έτος 2024 (9,4 εκατ. οχήματα).
Η λήψη παραγγελιών για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στη Δυτική Ευρώπη αυξήθηκε κατά 88% κατά το Οικονομικό Έτος 2024.
Μέρισμα
Το Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο προτείνουν μέρισμα ύψους 6,30 ευρώ ανά κοινή μετοχή και 6,36 ευρώ ανά προνομιούχο μετοχή, που αντιπροσωπεύει μία μείωση 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ο δείκτης πληρωμής μερισμάτων αντιστοιχεί σε περίπου 30%.
Προοπτικές για το 2025
Το Volkswagen Group αναμένει ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα επίπεδα του προηγούμενου έτους έως και 5%. Η λειτουργική απόδοση επί των πωλήσεων του Ομίλου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 5,5 και 6,5%.
Στον Τομέα Αυτοκινήτου, ο Όμιλος αναμένει ποσοστό επενδύσεων μεταξύ 12 και 13% το 2025. Εδώ, οι καθαρές ταμειακές ροές προβλέπονται να είναι μεταξύ 2 και 5 δισ. ευρώ. Περιλαμβάνονται εκροές μετρητών για μελλοντικές επενδύσεις καθώς και για μέτρα αναδιάρθρωσης που θα εφαρμοστούν.
Η καθαρή ρευστότητα του Τομέα Αυτοκινήτου για το 2025 αναμένεται μεταξύ 34 και 37 δισ. ευρώ. Ο στόχος του ομίλου να συνεχίσει μια ισχυρή πολιτική χρηματοδότησης και ρευστότητας παραμένει.
Προκλήσεις θα προκύψουν κυρίως από ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πολιτική αβεβαιότητα, αυξανόμενους εμπορικούς περιορισμούς και γεωπολιτικές εντάσεις, και από τον εντεινόμενο ανταγωνισμό, τις ασταθείς αγορές πρώτων υλών, ενέργειας και συναλλάγματος, καθώς και τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.
Oliver Blume, Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group: «Το 2024, το Volkswagen Group είχε χαράξει με αποφασιστικότητα την στρατηγική του κατεύθυνση. Με καινοτόμα και συναισθηματικά προϊόντα. Με πρωτοποριακές στρατηγικές αποφάσεις. Το 2025 θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στη συνεπή υλοποίηση. Καθώς ο μετασχηματισμός μας αποκτά δυναμική, η νέα δύναμη του Volkswagen Group γίνεται πραγματικότητα. Η συνεχιζόμενη προϊοντική μας επέλαση, τα προσαρμοσμένα για τις παγκόσμιες αγορές προϊόντα μας και οι ισχυροί συνεργάτες μας αποτελούν τη βάση για μια βιώσιμη και θετική ανάπτυξη. Με την ενίσχυση της προσιτής ηλεκτρικής κινητικότητας, του στόλου αυτόνομων οχημάτων μας και της παραγωγής κυψελών μπαταριών στη Γερμανία, η Volkswagen επιδεικνύει την ευρωπαϊκή καινοτομία σε όλο τον κόσμο, ως παγκόσμιος ηγέτης της τεχνολογίας αυτοκινήτου.»
Arno Antlitz, Οικονομικός Αντιπρόεδρος και Αντιπρόεδρος Λειτουργίας του Volkswagen Group: «Σε ένα απαιτητικό ανταγωνιστικό περιβάλλον, πετύχαμε ικανοποιητικές οικονομικές επιδόσεις το 2024. Οι προοπτικές μας αντικατοπτρίζουν τις παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις και τις βαθιές αλλαγές που βιώνει ο κλάδος. Διατηρούμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης τεχνολογικά ανταγωνιστικούς, επενδύουμε ταυτόχρονα στα ηλεκτρικά μοντέλα και το λογισμικό και συνεχίζουμε να ενισχύουμε την παρουσία μας στην περιφέρεια – με μια σαφή στρατηγική ανάπτυξης και επενδύσεων στις ΗΠΑ. Για να το πετύχουμε αυτό, είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ελκυστικά οχήματα, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος και αυξάνοντας την κερδοφορία. Σε αυτό θα εστιάσουμε τους επόμενους μήνες και χρόνια.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΕ – ΓΣΕΕ: Το 88% των Ελλήνων κόβει βασικά ήδη διατροφής λόγω αδυναμίας πληρωμής
- Κλιματική αλλαγή: Στην τελική φάση οι πιλοτικές εφαρμογές (LIFE-IP AdaptInGR) σε τρεις περιφέρειες και πέντε δήμους
- Moody’s: Αναβαθμίζει Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς
- Μητσοτάκης: Πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα στον τομέα των μεταφορών
- Κασσελάκης: Επανέλαβε τις παλιές εξαγγελίες Μητσοτάκη για «ενιαίο σφιχτό σχήμα, χωρίς αναπληρωτές υπουργούς»
- Προγραμματική σύμβαση για την ίδρυση του πρώτου Οστρακογεννητικού Σταθμού στην Ελλάδα
- Aktor: Σε κυκλοφορία το τελευταίο οδικό τμήμα της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται 0,25%, στα 1,0954 δολάρια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις