Η χαμηλότερη τιμή του δείκτη για τον μήνα Μάρτιο καταγράφεται στη Γερμανία
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Index), που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βελτιώθηκε τον μήνα Μάρτιο του 2025 για την Ελλάδα ενώ σημείωσε μείωση για την ευρωζώνηκαι Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία ο ESI για την Ελλάδα διαμορφώθηκε στις 107,7 μονάδες τον Μάρτιο από 106,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα Φεβρουάριο.
Τιμές πάνω από 100 υποδηλώνουν οικονομικό κλίμα πάνω από το μέσο όρο και το αντίστροφο.
Περισσότερα στοιχεία για την πορεία του ελληνικού δείκτη τους τελυταίους μήνες καθώς και για άλλα βασικά μεγέθη της οικονομίας στην ειδική ενότητα «Παλμός της Οικονομίας» του FinancialReport.
Για την ευρωζώνη ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε στις 95,2 μονάδες από 96,3 μονάδες τον Φεβρουάριο και αποτυπώνει τις χαμηλές προσδοκίες σε μία Ευρώπη που ταλαιπωρείται από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και εσχάτως από ους δασμούς του Τραμπ.
Πτωτικά κινήθηκε ο δέικτης και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και διαμορφώθηκε στις 96 μονάδες από 96,9 τον Φεβρουάριο.
Ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ τη μεγαλύτερη τιμή του δείκτη – με θεαματική αύξηση μάλιστα – έχει η Μάλτα με 109,2 μονάδες τον Μάρτιο από 95,1 μονάδες τον Φεβρουάριο.
Τη μικρότερη τιμή του δείκτη έχει η Γερμανία με 89,4 μονάδες τον Μάρτιο από 89,1 μονάδες τον Φεβρουάριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης με Θεοδωρόπουλο: Θα αξιοποιήσουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ
- Δημοσκόπηση Marc: Καθαρά δεύτερη η Κωνσταντοπούλου με 13,7% – Η ΝΔ πρώτη με 26,5%
- New York Times: Η Amazon κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του TikTok
- Δένδιας στη Βουλή: Αυτά είναι τα 6 μέτρα διαφάνειας για τα εξοπλιστικά
- Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Γέφυρα Χειμωνικού στην Κεφαλονιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες περιμένοντας τους δασμούς Τραμπ
- Politico: Ο Μασκ αποχωρεί σύντομα από την κυβέρνηση Τραμπ
- ΣτΕ: Αποφασίζει για τη νομιμότητα των Airbnb στην Πλάκα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις