Οι δύο συμφωνίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο έτος με αντίκτυπο περίπου 20 μονάδων βάσης στο εποπτικό κεφάλαιο CET1 της UniCredit
Η ιταλική τράπεζα με έδρα το Μιλάνο, UniCredit, η οποία βρίσκεται στο προσκήνιο με την αιφνιδιαστική κίνησή της στη γερμανική Commerzbank, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αποκτήσει το 51% του μεριδίου της CNP Assurances στην CNP UniCredit Vita και το 50% του μεριδίου της Allianz στην UniCredit Allianz Vita.
Οι δύο συμφωνίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο έτος με αντίκτυπο περίπου 20 μονάδων βάσης στο εποπτικό κεφάλαιο CET1 της UniCredit, σύμφωνα με το Bloomberg.
Έτσι, UniCredit επαναφέρει τις ιταλικές επιχειρήσεις ασφάλισης ζωής που διαχειριζόταν με την CNP Assurances και την Allianz, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Αντρέα Ορσέλ επιδιώκει υψηλότερες αμοιβές και κερδοφορία.
Η τραπεζοασφαλιστική της UniCredit στην Ιταλία απέφερε περίπου 500 εκατ. ευρώ (560 εκατ. δολάρια) σε αμοιβές διανομής το 2023, το 12% των συνολικών αμοιβών στη χώρα, επιπλέον περίπου 85 εκατ. ευρώ σε κέρδη από τις συμμετοχές στις δύο εταιρείες.
Η εταιρεία δήλωσε ότι η κίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει τις τραπεζοασφαλιστικές δραστηριότητές της μη ζωής, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέσω κοινοπραξιών με την Allianz.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανδρουλάκης: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή για εξοπλισμούς εις βάρος της κοινωνικής συνοχής
- Accor – Invel Real Estate – PRODEA: Συμφωνία για το ξενοδοχείο Bellevue Cortina d’Ampezzo
- ΤτΕ: Σχεδόν αμετάβλητο στο 4,64% το περιθώριο επιτοκίου νέων καταθέσεων και δανείων το Φεβρουάριο
- Λαγκάρντ: Η ζημιά από τους δασμούς Τραμπ θα εξαρτηθεί από το πόσο θα διαρκέσουν
- Τουρκία: Αντιδράσεις για το κάλεσμα της αντιπολίτευσης σε εμπορικό μποϊκοτάζ
- Bloomberg: Η Ελλάδα θα δαπανήσει 25 δισ. ευρώ για την άμυνα τα επόμενα 12 χρόνια
- Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογείται η τότε διευθύντρια της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών
- Δημόσιο: Οι νέοι μισθοί μετά την αύξηση των 30 ευρώ – Τα κλιμάκια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις