Πολιτική

Τσίπρας: Προγράμματα επιδότησης ενοικίου 300 εκατ. ευρώ και δανείου 200 εκατ. ευρώ

Καλωσορίζοντας τους νέους υπουργούς «που σε αυτή την κρίσιμη φάση ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας», ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την εισηγητική του τοποθέτηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Ενώνουν», είπε, «τις δυνάμεις τους στη μεγάλη προσπάθεια που έχει εκκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για να γίνουν τα πρώτα βήματα της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης έξω από την επιτροπεία και τα δεσμά του μνημονίου».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτή η εθνική προσπάθεια είχε και έχει πάντοτε σαφές πρόσημο κοινωνικό και πολιτικό και ότι γύρω της συσπειρώθηκαν και συνεχίζουν να συσπειρώνονται δυνάμεις και πρόσωπα από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος, «που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της αριστεράς, αλλά προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, αλλά και της λαϊκής κεντροδεξιάς».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτή η ένωση δυνάμεων που δίνει και τη μεγάλη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση να ενώνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γύρω από τον μεγάλο εθνικό στόχο: Το να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν της χρεοκοπίας και να προχωρήσουμε μπροστά στην ανάκαμψη της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την έξοδο από την κρίση».

Σχολίασε ότι «είναι ευτυχές ότι όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα και βλέπουν ότι ήταν το δικό μας πολιτικό σχέδιο που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο ξέφωτο και τη σταθερότητα».

Η Ελλάδα βαδίζει με σταθερότητα και ασφάλεια στο δρόμο της ανάκαμψης και αποτελεί πλέον μόνιμη πηγή καλών ειδήσεων στη διεθνή ειδησεογραφία

Αναφερθείς στην πορεία της οικονομίας, ο πρωθυπουργός μίλησε για επαναλαμβανόμενες διαψεύσεις όλων των προβλέψεων της καταστροφής και αποτυχίας: δημοσιονομικός κόφτης, αποτυχία ολοκλήρωσης αξιολογήσεων και τρίτου προγράμματος, 4ο μνημόνιο, περικοπή των συντάξεων, αποκλεισμός από τις αγορές. «Αποδείχτηκαν τελικά απλώς και μόνο διακαείς πόθοι αντιπολιτευτικοί που διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα της εξόδου από τα μνημόνια και από την κρίση».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βαδίζει με σταθερότητα και ασφάλεια στο δρόμο της ανάκαμψης και αποτελεί πλέον μόνιμη πηγή καλών ειδήσεων στη διεθνή ειδησεογραφία». Σχολίασε ότι μπορεί η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα να μην ενδιαφέρεται για αυτές τις ειδήσεις, αλλά ζήτησε σήμερα «να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά ζητήματα και όχι με αυτά που κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να ασχοληθούμε, προκειμένου να κρύψουν την παταγώδη αποτυχία του πολιτικού τους αφηγήματος για την έξοδο της χώρας από τη κρίση».

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία για το 2019

«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία για το 2019», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς και επιτυχίες ο αγώνας για την ανάκτηση της εργασίας και για αξιοπρεπείς αμοιβές: Η ανεργία βρίσκεται στο 18,5% -στο χαμηλότερο σημείο της από το 2011- με σαφέστατη την τάση περαιτέρω μείωσης. Οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων επανήλθαν, ενώ με βάση την απόφαση του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 586 στα 650 ευρώ, επισήμανε, τονίζοντας ότι «πρώτιστο μέλημά μας» είναι η απόφαση αυτή να εφαρμοστεί συνολικά από τους εργοδότες. Σημείωσε ότι «ήταν αυτή η κυβέρνηση που αποφάσισε και υλοποίησε την πρώτη αύξηση μισθού εδώ και μια δεκαετία δίνοντας το στίγμα των κοινωνικών της αναφορών και στοχεύσεων».

«Εμπεδώνουμε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της χώρας στο διεθνές στερέωμα», υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα ένα ευρωπαϊκό παράδειγμα επιτυχίας, στο οποίο αναφέρονται όλοι οι εταίροι με κολακευτικά σχόλια σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρουμ.

Οι Κασσάνδρες της καταστροφής και οι υπερτιμημένοι τεχνοκράτες όταν διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, προέτρεψε τους υπουργούς να δουν τη μεγάλη εικόνα, να συνεχίσουν αφοσιωμένοι “στους μεγάλους στόχους που έχουμε και τους πετυχαίνουμε -και να μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά”.

“Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού”, είπε.

“Εμείς”, υπογράμμισε, “να συνεχίσουμε τη δική μας δουλειά, το δικό μας έργο, που είναι να δώσουμε ανάσα την οικονομία, να δώσουμε στήριγμα στους πιο αδύναμους, να προχωρήσουμε στον προοδευτικό θεσμικό μετασχηματισμό αλλά και στην ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του αισθήματος δικαιοσύνης στους πολίτες και του διεθνούς κύρους της χώρας”.

Η πρώτη έξοδος στις αγορές ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις καταστροφολογικές προβλέψεις της αντιπολίτευσης

Ο Αλ. Τσίπρας θύμισε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε ανακοινώσει την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος, εξέλιξη που είχε «ήρθε λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις για άλλη μια φορά καταστροφολογικές προβλέψεις της αντιπολίτευσης ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στις αγορές».

Σημείωσε ότι «η έξοδος στις αγορές λοιπόν ολοκληρώθηκε με τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε σήμερα το ελληνικό δεκαετές ομόλογο κινείται όχι απλά στα επίπεδα πριν τη κρίση αλλά στα επίπεδα που βρισκόταν το 2000», για να επισημάνει ότι «χθες οι αγορές έκλεισαν με το επιτόκιο στο 3,74% για το δεκαετές και στο 3,08 για το πενταετές». «Αυτές τις ειδήσεις δεν θα τις δούμε πράγματι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αυτές τις μέρες», σχολίασε.

Η ΝΔ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι κατεξοχήν το κόμμα της οικογενειοκρατίας, των πολιτικών οικογενειών και της πρόσληψης της πολιτικής ως επαγγέλματος

Μιλώντας, κατά τη διάρκεια του του Υπουργικού Συμβουλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η πρώτη φάση της διαδικασίας ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα από σήμερα. Τόνισε δε ότι “όλες οι προτάσεις που καταθέσαμε σε αυτή την κρίσιμη συζήτηση γίνονται αποδεκτές σηματοδοτώντας μια σημαντική κοινοβουλευτική και θεσμική νίκη”.

Σχολίασε ότι “μια σειρά από αλλαγές που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, φρονώ ότι θεωρεί ώριμες, δεν υπερψηφίστηκαν από τη ΝΔ”. Αναφερόμενος στο όριο συνεχόμενης εκλογής βουλευτών είπε πως «ο λεγόμενος περιορισμός στη βουλευτική θητεία δεν υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι κατεξοχήν το κόμμα της οικογενειοκρατίας, των πολιτικών οικογενειών και της πρόσληψης της πολιτικής ως επαγγέλματος και όχι ως προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο”.

Επίσης αναφέρθηκε στην καταψήφιση εκ μέρους της, της λεγόμενης εποικοδομητικής δυσπιστίας και όλων των διατάξεων που κατοχυρώνουν και προστατεύουν το δημόσιο χαρακτήρα των αγαθών. Του νερού, της ενέργειας, της δωρεάν πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. “Αποδεικνύοντας έτσι πόσο ακραία νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική σε τελική ανάλυση είναι η προσέγγισή τους”, σχολίασε.

Στις εθνικές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη το Σύνταγμα θα είναι ένα από τα διακυβεύματα

«Στις εθνικές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη, ο ελληνικός λαός θα γνωρίζει ότι αν δώσει μια ισχυρή πλειοψηφία στις δυνάμεις του προοδευτικού πόλου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα παραπάνω θα αλλάξουν στο Σύνταγμα και θα αλλάξουν σε θετική κατεύθυνση, καθώς η χώρα θα αποκτήσει ένα ακόμη πιο προοδευτικό και προστατευτικό για τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά Σύνταγμα», είπε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι θα είναι και το Σύνταγμα ένα από τα διακυβεύματα της επόμενης αναμέτρησης.

Το σύνολο των μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης που είχαν ανακοινωθεί, είναι πλέον νόμοι του κράτους

Μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δέσμη μέτρων δημοσιονομικής επέκτασης που είχε ανακοινωθεί στη ΔΕΘ. Έκανε λόγο για “δέσμη μέτρων ενίσχυσης των εισοδημάτων και φορολογικής ελάφρυνσης των πολιτών που εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική αποκατάστασης των αδικιών της μνημονιακής περιόδου” και επισήμανε ότι “το σύνολο των μέτρων ελάφρυνσης που είχαν ανακοινωθεί είναι πλέον νόμοι του κράτους”.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες με μεσαία εισοδήματα:

– Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές περιουσίες και 10% μεσοσταθμικά. Ενώ για το 2020 ακολουθεί περαιτέρω μείωση της τάξης του 20% μεσοσταθμικά.

– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμούς και τους συνεταιρισμένους αγρότες, ενώ για το σύνολο των αγροτών θεσπίστηκε το ακατάσχετο για τις αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές μέχρι και τις 7.500 ευρώ.

-Η επιδότηση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους.

Σήμερα είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου που αποτελεί στην κυριολεξία μια τομή για τη χώρα μας

“Μένει όμως να υλοποιηθεί το μέγαλο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου που αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για να αποκτήσει η χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της συνεκτική στεγαστική πολιτική”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο, προσθέτοντας ότι “αποτελεί ένα από τα κεντρικά χαρακτηριστικά του νέου κοινωνικού κράτους που έχουμε ξεκινήσει να οικοδομούμε”.

“Σήμερα λοιπόν είμαστε έτοιμοι”, σημείωσε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι “το πρόγραμμα αυτό αποτελεί στην κυριολεξία μια τομή για τη χώρα μας που εξαιτίας των ειδικών χαρακτηριστικών στην αγορά στέγης αλλά κυρίως εξαιτίας της αδιαφορίας των κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης, δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στέγης που άρχισαν να έχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες από το 2010 και μετά.

Επισήμανε ότι με την κρίση, “η συρρίκνωση των οικογενειακών εισοδημάτων κατά 40% στη διάρκεια της καταστροφικής πενταετίας 2010-2015, οδήγησε το οικογενειακό κόστος για την κατοικία στα ύψη και για πρώτη φορά η χώρα μας βρέθηκε να αντιμετωπίζει σοβαρό κοινωνικό στεγαστικό πρόβλημα”.

Είπε ότι “από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης πήραμε άμεσα μέτρα που αποτέλεσαν ισχυρό ανάχωμα στις αυξανόμενες τότε εξώσεις”. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πρώτο νόμο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπου “προχωρήσαμε στην επιδότηση ενοικίου από 70 μέχρι 220 ευρώ για 22.000 οικογένειες για τα έτη 2015-2016 με άμεση καταβολή ποσού στον ιδιοκτήτη”. “Στη συνέχεια εντάξαμε όλους τους άστεγους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και στα προγράμματα Στέγαση και Επανένταξη και Στέγαση και Εργασία”, πρόσθεσε.

Επιδότηση ενοικίου με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ- Αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους

«Σήμερα όμως έχει έρθει η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Να αρχίσουμε να οικοδομούμε μια συνολική οριζόντια πολιτική για να εγκαθιδρύσουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας της πρώτης κατοικίας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Είπε ότι η πολιτική αυτή κινείται γύρω από δύο βασικούς άξονες. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε:

-Πρώτον το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ, που έχουμε ήδη εξασφαλίσει από τον προϋπολογισμό μας, το οποίο αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους. Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα.

Πολύ κρίσιμη παράμετρος, σημείωσε, είναι ότι στο επίδομα στέγασης το παιδί προσμετράτε ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και στον υπολογισμό του επιδόματος και η επιλογή αυτή έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα οριζόντια μέτρα στήριξης του παιδιού που έχουμε ήδη λάβει. Και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό για το παιδί από 822 εκατομμύρια ευρώ που τον βρήκαμε το 2015, στο 1 δισ. 416 εκατομμύρια ευρώ το 2018. Όπως εξήγησε, πρόκειται για αύξηση 594 ευρώ, δηλαδή 72% σε μια μόνο τετραετία.

Το έργο της κυβέρνησης ίσως δεν εμφανίζεται στα πρωτοσέλιδα ορισμένων κυριακάτικων εφημερίδων που ζουν από θαλασσοδάνεια

“Αυτό το έργο αποδεικνύει ότι βγάλαμε τη χώρα από τα προγράμματα προσαρμογής και ότι το κάναμε στηρίζοντας τους κοινωνικά αδύναμους”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο. “Το λέω αυτό γιατί ακούω τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρεται σε εξαγγελίες πολιτικών που αφορούν το παιδί, πολιτικών που ήδη υλοποιούνται, προφανώς δεν τον ενημερώνουν”, σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι “αυτές οι πολιτικές υλοποιούνται με τρόπο οργανωμένο, σοβαρό και οριζόντιο, όπως δηλαδή αρμόζει σε μια χώρα που θέλει να οικοδομήσει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος με επίκεντρο το παιδί”. “Όλα αυτά ίσως να μην τα διαβάσουμε στα πρωτοσέλιδα ορισμένων κυριακάτικων εφημερίδων, πολλών εξ αυτών κρατικοδίαιτων υπό την έννοια ότι ζουν από θαλασσοδάνεια που ποτέ δεν ελέγχθηκαν από τους ιθύνοντες του τραπεζικού μας συστήματος. Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι, που επιμένουν να μη κατανοούν και το γιατί οι δημοσκοπήσεις των ίδιων μέσων αστοχούν, είναι ότι όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκα αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται έξω από τα ραντάρ του πολιτικού συστήματος αλλά και των μετρήσεων”, είπε.

Τόνισε ότι “αυτοί οι συμπολίτες μας δεν περιμένουν να διαβάσουν τα πρωτοσέλιδα, τα ζουν” και “ξέρουν πολύ καλά οι ίδιοι ποιοι είναι αυτοί που τους είχαν βυθίσει στη φτώχεια και στο περιθώριο και ποιοι για πρώτη φορά και παρά την κρίση, νοιάστηκαν γι’ αυτούς”.

Το πρόγραμμα για τα νοικοκυριά με “κόκκινα δάνεια” σκοπεύει τόσο στην εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα όσο και στη στήριξη του τραπεζικού συστήματος

Δεύτερος άξονας της κυβερνητικής πολιτικής για την κοινωνική προστασία της κατοικίας είναι το πρόγραμμα για την επιδότηση δανείου, που σε γενικούς άξονες συμφωνήσαμε με τις τράπεζες την περασμένη εβδομάδα, είπε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ανέφερε ότι είναι πρόγραμμα που αφορά νοικοκυριά με “κόκκινα δάνεια” και που “σκοπεύει τόσο στην εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα όσο επίσης και στην στήριξη του τραπεζικού συστήματος, στην μεγάλη κοινωνική προσπάθεια για την μείωση του ποσοστού των κόκκινων δανείων”.

Αναλυτικά είπε ότι το πρόγραμμα αυτό έχει συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ, αφορά περίπου 180.000 νοικοκυριά και 460.000 άτομα. Με βάση το πρόγραμμα αυτό, συνέχισε, το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιδοτεί τη δόση του δανείου, ενώ οι τράπεζες αναλαμβάνουν να αξιοποιήσουν το σύνολο των εργαλείων που ήδη έχουν στη διάθεσή τους για τη μείωση της δόσης, δηλαδή: μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση του δανείου και όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα εργαλεία που τους παρέχουν οι διεθνείς κανόνες και η εσωτερική νομοθεσία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με συνολικό λοιπόν προϋπολογισμό 500 εκατομμύρια ευρώ “που εξασφαλίσαμε στον προϋπολογισμό του 2019 και θα είναι προφανώς εξασφαλισμένα και στους επόμενους προϋπολογισμούς, προχωράμε στην εφαρμογή πολιτικών που εξασφαλίζουν την πρώτη κατοικία στη νέα φάση της ανάκαμψης και ταυτόχρονα βάζουμε τις βάσεις για να αποκτήσει η χώρα μας μια συνολική, αξιόπιστη και αποτελεσματική στεγαστική πολιτική για τους πολλούς”.

Δημιουργούμε τους όρους για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει μπροστά με αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη στο μέλλον

Ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς το Υπουργικό Συμβούλιο, είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται στην υλοποίηση ενός σχεδισμού καλά μελετημένου χρόνια πριν, δίνοντας με κάθε ευκαιρία δείγματα γραφής των προθέσεων και του στρατηγικού σχέδιου της.

Είπε ότι “αυτή την περίοδο κάνουμε τα πρώτα σταθερά βήματα εξόδου από την οκταετή κρίση, δημιουργούμε τους όρους για να μπορέσει η χώρα, αφήνοντας πίσω τις αιτίες της παρακμής και της χρεοκοπίας να προχωρήσει μπροστά με αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη στο μέλλον”. Με στόχο, τόνισε, να μετατραπεί η χώρα από παρίας της Ευρώπης σε χώρα πρωταγωνιστή και πρότυπο σε όλους τους τομείς, χώρα πρότυπο για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για το κοινωνικό κράτος, για την υποδοχή επενδύσεων, για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, για την προώθηση της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών.

Σημείωσε ότι με τη στήρξη του λαού η κυβέρνηση έχει κάνει μέσα σε αυτά τα χρόνια όσα λίγοι πίστευαν και ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειας “σε αυτό το κρίσιμο οκτάμηνο που έχουμε μπροστά μας πριν από τις εθνικές εκλογές, αρχές Οκτώβρη του ‘19”. Τόνισε ότι τότε “θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό που θα έχει να συγκρίνει πού ήταν η χώρα όταν την παραλάβαμε και πού θα είναι το φθινόπωρο του 2019”. “Αν και οι ενδείξεις”, υπογράμμισε, “έχουν ήδη αρχίσει να σηματοδοτούν πού ήδη βρίσκεται η χώρα και πού θα βρίσκεται τότε”.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu