H Τράπεζα Πειραιώς (στη φωτογραφία ο CEO Χρήστος Μεγάλου) αναδείχθηκε «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» στα διεθνή βραβεία Euromoney Awards for Excellence 2023. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αξιολόγηση έγινε από τους συντάκτες της διεθνούς οικονομικής έκδοσης Euromoney με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο των τραπεζών, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, τη συνεχή βελτίωση των βασικών δεικτών της Τράπεζας και τη συνεπή υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου.
_x000D_
Στην αξιολόγηση συνεκτιμήθηκε ότι, σε συνέχεια των ισχυρών αποτελεσμάτων του 2022, το 1ο τρίμηνο του 2023 σημειώθηκε εξίσου ισχυρή επίδοση, παράγοντας 13% απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων. Ο Όμιλος επέτυχε αυξανόμενη κερδοφορία, ενδυνάμωσε περαιτέρω τα κεφάλαιά του, ενίσχυσε τη ρευστότητά του, ενώ παράλληλα μείωσε σημαντικά το λειτουργικό του κόστος. Η εξυγίανση του ισολογισμού συνεχίζεται, με τον δείκτη NPE να μειώνεται σημαντικά και με στόχο να φτάσει το 5% στο τέλος του 2023 ή και χαμηλότερα.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Επίσης, συνυπολογίστηκε ότι η Τράπεζα Πειραιώς πρωτοστατεί σε θέματα κλιματικής αλλαγής, προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα «Europe’s Climate Leaders» των Financial Times για το 2023, για τρίτη συνεχή χρονιά. Τα Βραβεία Αριστείας του Euromoney καθιερώθηκαν το 1992 και ήταν τα πρώτα του είδους τους στον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο. Παραμένουν το παγκόσμιο πρότυπο στον κλάδο και απονέμονται από μια συντακτική επιτροπή κριτών μετά από τρίμηνη διαδικασία έρευνας και συνεντεύξεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση για το εφεύρημα Τριαντόπουλου να «μπαζώσει» την προανακριτική
- ΣΥΡΙΖΑ: Νέα συγκάλυψη από τον ενορχηστρωτή του μπαζώματος, Κυριάκο Μητσοτάκη
- ΠΑΣΟΚ: Παραπομπή Τριαντόπουλου σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και όχι όπως βολεύει τη Νέα Δημοκρατία
- ΤΗΕΟΝ INTERNATIONAL: Νέες παραγγελίες από βόρεια Ευρώπη αυξάνουν το ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών
- Πήραν παράταση τα προγράμματα «Εξοικονομώ» και «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Γερμανία και γεωπολιτικά στο επίκεντρο
- Τηλεφώνημα Τραμπ – Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος σταματά μόνο τα χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας
- Μητσοτάκης: Χαιρετίζει τη απόφαση Τριαντόπουλου και καλεί την αντιπολίτευση στη Βουλή για το άρθρο 86
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις