Το Πρόγραμμα αφορά την επαναγορά συνήθων μετοχών από την Εταιρία με το συνολικό ποσό να ανέρχεται μέχρι 30 εκατ. ευρώ
Την έναρξη του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών μέχρι 30 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου. Το Πρόγραμμα αφορά την επαναγορά συνήθων μετοχών από την Εταιρία και σκοπός είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Μετοχές που θα αγοραστούν στα πλαίσια του Προγράμματος θα ακυρωθούν.
Η ανακοίνωση:
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης στις 18 Φεβρουαρίου 2025 σχετικά με το προτεινόμενο μέρισμα σε μετρητά και πρόθεση έναρξης προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών (το ‘Πρόγραμμα’) για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2024, η Bank of Cyprus Holdings Public Limited
Company (η ‘Εταιρία’) ανακοινώνει σήμερα την έναρξη του Προγράμματος. Το Πρόγραμμα αφορά την επαναγορά συνήθων μετοχών από την Εταιρία (οι ‘Μετοχές’) με το συνολικό ποσό να ανέρχεται μέχρι €30 εκατ. Σκοπός του Προγράμματος είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας και επομένως οι Μετοχές που θα αγοραστούν στα πλαίσια του Προγράμματος θα ακυρωθούν, σύμφωνα με την παρούσα ανακοίνωση.
Η Εταιρία έχει συνάψει συμφωνίες μη διακριτικής ευχέρειας με τον Κυπριακό Οργανισμό Επενδύσεων και Αξιών Λτδ (‘CISCO’) που ενεργεί ως κύριος ανάδοχος (‘Lead Manager’) για τη διεξαγωγή του Προγράμματος, για την επαναγορά των Μετοχών για λογαριασμό της Εταιρίας, καθώς και για τη λήψη αποφάσεων διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο του Προγράμματος, ανεξάρτητα από την Εταιρία, σύμφωνα με ορισμένες προκαθορισμένες παραμέτρους.
Η επαναγορά Μετοχών θα πραγματοποιηθεί στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών (‘ΧΑ’) και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (‘ΧΑΚ’), και μετέπειτα οι μετοχές θα ακυρωθούν.
Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει σήμερα, 24 Φεβρουαρίου 2025, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2026, και υπόκειται στις συνθήκες της αγοράς, στη συνεχή αξιολόγηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων της Εταιρίας και σε δικαιώματα πρόωρης λήξης συνήθη για συναλλαγές αυτής της φύσεως.
Το Πρόγραμμα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (‘ΕΚΤ’) στις 6 Φεβρουαρίου 2025, με τη σχετική έγκριση να παραμένει σε ισχύ για ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2026 (η ‘Έγκριση από την ΕΚΤ’).
Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σύμφωνα με (και εντός των προκαθορισμένων παραμέτρων):
(i) Τη γενική εξουσιοδότηση της Εταιρίας για την επαναγορά Μετοχών (η οποία επιτρέπει την επαναγορά Μετοχών ύψους μέχρι 44,619,993, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 10% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας), όπως εγκρίθηκε από τους μετόχους κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση (‘ΕΓΣ’) στις 17 Μαΐου 2024, η οποία υπόκειται σε ανανέωση κατά την ΕΓΣ που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου 2025 (η ‘ΕΓΣ του 2025’),
(ii) Την Έγκριση από την ΕΚΤ, και
(iii) Τον Κανονισμό για Κατάχρηση της Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (‘ΕΕ’) με αριθμό 596/2014 και τον Κατ’ Εξουσιοδότηση Κανονισμό της ΕΕ με αριθμό 2016/1052 και ως επίσης σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες και κανονισμούς του XA και του ΧΑΚ…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μακρόν στο Fox News: «Ελπίζω να έπεισα τον Τραμπ να μη βάλει δασμούς στην Ευρώπη»
- ΔΕΗ: Στο 4,97% μειώθηκε το ποσοστό της Covalis Capital LLP
- Υπ. Ανάπτυξης: Επί τάπητος ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τα logistics centers
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μικρά κέρδη και άλμα 4% από Novo Nordisk
- Ιράκ: Συμφωνία με BP για 4 κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Κιρκούκ
- Χρίστος Δήμας: Στις 17 Μαρτίου η έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων
- BriQ: Στα 285 εκατ. ευρώ η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων – Αύξηση 91,2% το 2024
- ΔΕΗ: Συμμετέχει στο διεθνές ερευνητικό έργο DCFlex του ινστιτούτου EPRI
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις