Αύριο Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28°C στην Κωνσταντινούπολη, σπάζοντας ένα υπεραιωνόβιο ρεκόρ
Καλοκαιρινές θερμοκρασία, με έως και 20 βαθμούς Κελσίου πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή, θα καταγράφονται μέχρι και αύριο το βράδυ στην Τουρκία, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (MGN).
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι αύριο Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28°C στην Κωνσταντινούπολη, σπάζοντας ένα υπεραιωνόβιο ρεκόρ, που είχε καταγραφεί το 1911, με 27,7°C, γράφει η εφημερίδα Hürriyet.
Τόσο υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται συνήθως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τον Μάρτιο, η μέση θερμοκρασία στην Κωνσταντινούπολη κυμαίνεται μεταξύ 5 και 12 βαθμών.
Στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας τα θερμόμετρα θα «χτυπήσουν κόκκινο», δείχνοντας 28-31 βαθμούς, αντί για το σύνηθες για την εποχή 2-12°C.

(AP Photo/Emrah Gurel)
Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει επίσης ότι στην Άγκυρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς, στη Σμύρνη τους 27-30 και στο Γκαζίαντεπ και τη Σανλιούρφα τουλάχιστον τους 28.
Μετά τον απρόσμενο «καύσωνα» του Μαρτίου, η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι απότομη, αφού το βράδυ της Τρίτης ο υδράργυρος θα πέσει στους 2 βαθμούς στην Κωνσταντινούπολη και στο 0 στην Άγκυρα, όπου αναμένονται και χιονοπτώσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου: Ποιοι πιτσιρικάδες “λάμπουν” και πόσο αξίζουν;
- FT: Οι επενδυτές ξαναποντάρουν σε ρώσικα περιουσιακά στοιχεία
- Νέα ανάρτηση Δοξιάδη, το κάνει χειρότερο: Δεν ήταν στο χέρι του Πρωθυπουργού να μην αποδεχθεί την παραίτηση μου
- Ανοδικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Κίνηση στους δρόμους: Σημειωτόν και στα δύο ρεύματα ο Κηφισός
- Σπ. Αρέθας: Ο νέος Γενικός Διευθυντής της Man Hellas Τrucks & Bus
- Bloomberg: Θα ακολουθήσουν άλλες δύο μειώσεις επιτοκίων, λένε αναλυτές
- Τραμπ – Πούτιν: Κρίσιμες συνομιλίες την Τρίτη 18/03 για την Ουκρανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις