Με αφορμή την καθυστερημένη παραδοχή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ότι χρησιμοποίησε εκλογική λίστα του υπουργείου Εσωτερικών, το ίδιο το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι δεν έδωσε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις
Το υπουργείο Εσωτερικών την Κυριακή το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση με δήλωση όχι της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως, αλλά του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Αθανάσιου Μπαλέρμπα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.»
Πρόκειται για μια αναμενόμενη ανακοίνωση, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες του σχετικά με την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία το πρωί της Κυριακής δήλωσε ότι απέστειλε newsletter σε Έλληνες του εξωτερικού, χρησιμοποιώντας εκλογική λίστα την οποία έλαβε από το υπουργείο Εσωτερικών «νομίμως», όπως είπε.
Μέχρι στιγμής δηλαδή υπάρχει η παραδοχή ότι η Αννα Μισέλ πήρε την εκλογική λίστα με τα ονόματα από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά δεν πήρε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, κάτι που απαγορρεύεται. Συνεπώς παραμένει το ερώτημα που βρήκε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ατόμων, στους οποίους έστειλε newsletter;
Ωστόσο, δεν φαίνεται ουδείς ούτε το υπουργείο Εσωτερικών να έχει κάνει κάποια έρευνα σχετικά με τη διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των ονομάτων της εκλογικής λίστας, όπως οφείλει.
Το ΠΑΣΟΚ
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ήρθε μετά από την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ζήτησε από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως να τοποθετηθεί για την διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των Ελλήνων του εξωτερικού.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:
Πληθαίνουν καθημερινά οι δημόσιες καταγγελίες χιλιάδων εκλογέων του εξωτερικού ότι τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας τους, που ηταν συνδεδεμένα με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, διέρρευσαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους στην Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Επί τρεις ημέρες η κα. Ασημακοπούλου, αναμασά αντικρουόμενες δικαιολογίες και το υπουργείο Εσωτερικών σιωπά.
Η λαλίστατη υπουργός Εσωτερικών που προσπάθησε να αλλαξει τον εκλογικό νόμο με εκπρόθεσμη τροπολογία, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθυνθεί δημόσια στους καταγγέλλοντες και όχι μόνο, προκειμένου να εγγυηθεί της θεσμικής λειτουργίας του κράτους.
Η σιωπή της κα. Κεραμέως είναι ύποπτη και την καλούμε εκ νέου να απαντήσει στις καταγγελίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Πουλάει το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη φθηνότερα από την αγορά πριν 28 χρόνια
- Πιερρακάκης με Θεοδωρόπουλο: Θα αξιοποιήσουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ
- Δημοσκόπηση Marc: Καθαρά δεύτερη η Κωνσταντοπούλου με 13,7% – Η ΝΔ πρώτη με 26,5%
- New York Times: Η Amazon κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του TikTok
- Δένδιας στη Βουλή: Αυτά είναι τα 6 μέτρα διαφάνειας για τα εξοπλιστικά
- Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Γέφυρα Χειμωνικού στην Κεφαλονιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες περιμένοντας τους δασμούς Τραμπ
- Politico: Ο Μασκ αποχωρεί σύντομα από την κυβέρνηση Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις