Μετά την έκκληση του Οτσαλάν - Το PKK ελπίζει πως η Άγκυρα θα τον αφήσει ελεύθερο
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε σήμερα εκεχειρία με την Τουρκία, τερματίζοντας έναν πόλεμο που διαρκεί εδώ και 41 χρόνια, μετά την έκκληση του ιδρυτή και ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του.
«Προκειμένου να ανοίξουμε τον δρόμο για να εφαρμοστεί η έκκληση του Άπο για ειρήνη και για μια δημοκρατική κοινωνία, κηρύσσουμε εκεχειρία από σήμερα», επεσήμανε η εκτελεστική επιτροπή του PKK σε ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ANF, το οποίο πρόσκειται στο ένοπλο κίνημα.
«Συμφωνούμε με το περιεχόμενο της έκκλησης και δηλώνουμε ότι θα το σεβαστούμε και θα το εφαρμόσουμε», διευκρίνισε το PKK στο μήνυμά του, το οποίο ήταν γραμμένο με κεφαλαία γράμματα στα τουρκικά.
Το PKK πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η Άγκυρα θα αφήσει ελεύθερο τον Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται από το 1999 σε κατάσταση σχεδόν πλήρους απομόνωσης, προκειμένου να ηγηθεί της διαδικασίας αφοπλισμού.
«Ο ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα πρέπει να μπορέσει να ζήσει και να εργαστεί με φυσική ελευθερία και να έχει σχέσεις χωρίς εμπόδια με όποιον επιθυμεί, περιλαμβανομένων των φίλων του», εκτίμησε το PKK.
«Η έκκληση (του Οτσαλάν) δεν είναι το τέλος αλλά μια καινούργια αρχή», κατέληγε η ανακοίνωση και πάλι με κεφαλαία γράμματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- OpenAI: Λανσάρει το GPT-4.5 Πιο ανθρώπινο, πιο διαισθητικό, αλλά με κόστος
- ΗΠΑ: Ο Ιλον Μασκ απέκτησε το 14ο παιδί του
- ΔΣΑ: Ο Δημήτρης Βερβεσός εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Αλέξη Κούγια
- ΟΠΕΚΑ: Γιατί δεν πληρώθηκαν χιλιάδες δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
- Παναγιωτόπουλος: “Δεν δεχόμαστε μαζικές επιστροφές από Δυτική Ευρώπη”
- Σκιάθος: Ιδρύθηκαν Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο
- Ουκρανία: “Ευχαριστώ” Ζελένσκι στους ηγέτες που τον στήριξαν
- Kαθαρά Δευτέρα: Αυξημένη κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις