Οι καταστηματάρχες ελπίζουν, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τα ψώνια των εορτών να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες τους
Για δύο Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα τη φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, με το εορταστικό ωράριο να ξεκινά σταδιακά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, παραμονή Χριστουγέννων τα καταστήματα θα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τα τελευταία ψώνια.
Για το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές από στις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ με εξαίρεση το Σάββατο που κλείνουν μία ώρα νωρίτερα.
Το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, έχει ως εξής:
Με αφορμή την ανακοίνωση του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε:
«Η σημαντικότερη περίοδος για το εμπόριο ξεκινά και στα στολισμένα καταστήματα στο κέντρο και στις συνοικίες της Αθήνας, εργαζόμενοι και καταστηματάρχες περιμένουν τους καταναλωτές, με ράφια γεμάτα προϊόντα και εξαιρετικές τιμές. Ας ευχηθούμε οι Άγιες μέρες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες και να υποδεχθούμε το νέο έτος με χαμόγελο και αισιοδοξία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qualco Foundation: Πάνω από 150 πρωτοβουλίες σε παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό και κοινωνική αλληλεγγύη
- Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία 16 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και της κοινοπραξίας για τη Σύμβαση 717
- Δημ. Τσιτσιράγκος: Η Alpha Bank στοχεύει στη στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στην ενίσχυση ξένων επενδύσεων
- Ανδριόπουλος (Dimand): Χρειάζονται περισσότερα από 10 χρόνια για να λυθεί το στεγαστικό
- Η Κομισιόν συμφωνεί σε μια λύση «win – win» που πρότεινε ο Μητσοτάκης και συμφώνησε ο Τραμπ
- Λ. Οίκος: Οι δασμοί στην Κίνα αγγίζουν πλέον συνολικά το 145% – Με Μάο Τσετούνγκ «απαντά» το Πεκίνο
- Orilina Properties: Αύξηση 11% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη με 19,273 εκατ. ευρώ
- Χρηματιστήριο: Ράλι 3,54% με μια ανάσα από τις 1.600 μονάδες και τις τράπεζες στο τιμόνι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις