Επειδή ηγήθηκε μιας ιστορικής επιστροφής, για να επιφέρει μια μοναδική πολιτική αναδιάταξη, αναφέρει το περιοδικό
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που εξελέγη για δεύτερη θητεία στην ηγεσία των ΗΠΑ, αφού καταδικάστηκε από τα δικαστήρια και απέφυγε δύο απόπειρες δολοφονίας, ανακηρύχθηκε σήμερα από το αμερικανικό περιοδικό TIME πρόσωπο της χρονιάς για το 2024.
Ο Ρεπουμπλικανός, στο επίκεντρο μιας «εντυπωσιακής πολιτικής επιστροφής», γράφει το περιοδικό, είχε ήδη λάβει αυτή τη διάκριση το 2016, κατά την πρώτη απρόσμενη νίκη του στις προεδρικές εκλογές εναντίον της Δημοκρατικής και φαβορί των δημοσκοπήσεων Χίλαρι Κλίντον.
«Σήμερα βλέπουμε μια αναζωπύρωση του λαϊκισμού, μια αυξανόμενη δυσπιστία για θεσμούς που καθόρισαν τον περασμένο αιώνα και μια διάβρωση της πεποίθησης ότι οι προοδευτικές αξίες θα οδηγήσουν σε καλύτερη ζωή για τους περισσότερους ανθρώπους. Ο Τραμπ είναι αυτός που αντιπροσωπεύει και απολαμβάνει τα οφέλη από όλα αυτά», γράφει ο διευθυντής σύνταξης του TIME Σαμ Τζέιμποκς.
«Επειδή ηγήθηκε μιας ιστορικής επιστροφής, για να επιφέρει μια μοναδική πολιτική αναδιάταξη, να αναδιαμορφώσει την αμερικανική προεδρία και να αλλάξει τον ρόλο της Αμερικής στον κόσμο, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το 2024 για το περιοδικό TIME», προσθέτει.
Ο Τραμπ αναμένεται και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) για να χτυπήσει συμβολικά το καμπανάκι έναρξης του NYSE (Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κίνα: Μειώνει τις εισαγόμενες αμερικανικές ταινίες μετά τους δασμούς Τραμπ
- DW: Ο Μερτς φιλοδοξεί η Γερμανία να επιστρέψει στο παγκόσμιο προσκήνιο
- Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: 750.000 ευρώ στις Ομοσπονδίες για πρόσληψη προπονητών
- Εξοδος Πάσχα: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια
- Μυτιληναίος στο Bloomberg: Η Metlen βλέπει και άλλες πιθανές αμυντικές συνεργασίες
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αναστολή 90 ημερών στα αντίποινα της ΕΕ για τους δασμούς Τραμπ
- Λασκαρίδης για δασμούς Τραμπ: «Θα υπάρξουν μεμονωμένες αναταράξεις σε συγκεκριμένους τύπους πλοίων»
- Συνάντηση Μπρατάκου – Κυρανάκη: Συμφωνία για συνέχιση της συνεργασίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις