Η Hellenic Train με νέα ανακοίνωσή της επισημαίνει πως δεν θα ενεργοποιήσει την εξαίρεση για καταβολή αποζημίωσης, όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.
_x000D_
Πίσω από την απόφαση αυτή, κρύβεται κυβερνητική πίεση στην εταιρεία, μετά και την ανάρτηση που έκανε στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
_x000D_
- _x000D_
- Συμμεριζόμενη το εθνικό πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί όλη η χώρα και με απόλυτο σεβασμό στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 62, τους τραυματίες και τους συγγενείς των θανόντων του τραγικού δυστυχήματος της 28.2.2023 η Hellenic Train Α.Ε.:
- Μεριμνά σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι συγγενείς των θανόντων, οι τραυματίες και οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 62 της 28.02.2023 να ικανοποιηθούν πλήρως ως προς τα σχετικά τους δικαιώματα με βάση τα άρθρα 11 και 13 του ΕΚ 1371/2007
- Δηλώνει ότι είναι και θα παραμείνει στη διάθεση συγγενών των θυμάτων για κάθε υποστήριξη μπορεί να παράσχει. Όπως είναι αυτονόητο θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε συνδρομή με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση των αιτίων αυτού του τραγικού δυστυχήματος.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Υποσχέσεις αποζημίωσης από Hellenic Train
_x000D_
Να σημειωθεί ότι ο κανονισμός που επικαλείται η εταιρεία προβλέπει μεταξύ άλλων προκαταβολή αποζημίωσης που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 21.000 ευρώ καθώς και ότι η παροχή της «δεν συνιστά αναγνώριση ευθύνης».
_x000D_
Συγκεκριμένα αναφέρει:
_x000D_
1. Εάν επιβάτης σκοτωθεί ή τραυματιστεί, η σιδηροδρομική επιχείρηση του άρθρου 26 παράγραφος 5 του παραρτήματος Ι, πρέπει, χωρίς καθυστέρηση και οπωσδήποτε το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών από τον καθορισμό της ταυτότητας του φυσικού προσώπου που δικαιούται αποζημίωσης, να προκαταβάλει τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη άμεσων οικονομικών αναγκών ανάλογα με την προκληθείσα ζημία.
_x000D_
2. Με την επιφύλαξη της παραγράφου 1, η προκαταβολή δεν είναι κατώτερη των 21 000 ευρώ ανά επιβάτη σε περίπτωση θανάτου.
_x000D_
3. Η προκαταβολή δεν συνιστά αναγνώριση ευθύνης και μπορεί να αντισταθμιστεί με οποιοδήποτε άλλο ποσό καταβληθεί στη συνέχεια με βάση τον παρόντα κανονισμό αλλά δεν είναι επιστρεπτέα, εκτός από την περίπτωση κατά την οποία η προκληθείσα ζημία οφειλόταν σε αμέλεια ή σφάλμα του επιβάτη ή εάν ο αποδέκτης της προκαταβολής δεν ήταν ο δικαιούχος της αποζημίωσης.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συρία: Σαουδική Αραβία και Κατάρ πληρώνουν το χρέος της στην Παγκόσμια Τράπεζα
- Mediobanca: Πρόταση 6,3 δισ. δολαρίων εξαγοράς της Banca Generali
- Μαρινάκης: Χωρίς ηλικιακό όριο τα 250 ευρώ στους συνταξιούχους ΑμεΑ
- Νέο τραγούδι με την υπογραφή Φοίβου για τον CEO της Καράτζης ΑΕ, Αντώνη Καράτζη
- Κίνα: Αύξηση 18,6% στις δαπάνες εσωτερικού τουρισμού το α’ τρίμηνο 2025
- Η Ελλάδα εκτός τριάδας ως επιλογή διακοπών για τους Ευρωπαίους το 2025
- Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
- H Αναστασία Πλοιάρχου από τα Μπισκότα Παπαδοπούλου, brand & communications director στον ΟΠΑΠ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις