Οι πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ υποχώρησαν 8% το τέταρτο τρίμηνο και 12% το 2024
Η Tesla πούλησε λιγότερα αυτοκίνητα στην Καλιφόρνια και στα τέσσερα τρίμηνα του 2024, παρά την προσθήκη του Cybertruck στον κατάλογο των προσφερόμενων οχημάτων.
Όπως μεταδίδει το Βloomberg, οι πωλήσεις της Tesla στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ υποχώρησαν 8% το τέταρτο τρίμηνο και 12% το 2024.
Οι παραγγελίες για το Model 3 βούτηξαν την περασμένη χρονιά στην πολιτεία κατά 3%.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Tesla πιθανότατα έχασε πελάτες στην Καλιφόρνια ως απόρροια του ρόλου που διαδραμάτισε ο CEO, Έλον Μασκ, στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Το ποσοστό που έλαβε η Κάμαλα Χάρις στην Καλιφόρνια ήταν περίπου 20.2 μονάδες μεγαλύτερο από αυτό του Τραμπ.
Το μερίδιο της Tesla στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Καλιφόρνιας συρρικνώθηκε στο 52,5% από 60,1% το 2023.
Μεγάλοι κερδισμένοι η Honda και η Hyundai, οι οποίες είδαν το μερίδιο τους να αυξάνεται κατά 1,8 και 1,5 μονάδες αντίστοιχα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φρένο στην πτώση των μετοχών μετά την αναστολή των δασμών στο Μεξικό
- Ιδρύει κρατικό επενδυτικό ταμείο για αγορά του TikTok ο Τραμπ
- Ο Κακλαμάνης λέει ότι δεν απεκρύβη η ποινική δικογραφία για το «μπάζωμα»
- Κυκλάδες: Νέος σεισμός στην Αμοργό
- Tesla: Βουτιά των πωλήσεων στην Καλιφόρνια το 2024
- Λέκκας για Σαντορίνη – Αμοργό: Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο κύριος σεισμός
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κοκκίνισαν οι δείκτες από τους δασμούς Τραμπ
- Ρούτε: Η ευρωπαϊκή άμυνα δεν θα λειτουργήσει χωρίς τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις