Τι ζητάει ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών από την Ολυμπία Οδό
Με επιστολή του προς την «Ολυμπία Οδός Α.Ε.», ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Νίκος Ταχιάος, ζητεί να κατασκευαστούν δύο προσωρινές ράμπες πρόσβασης πλησίον του σταθμού διοδίων Ισθμού προκειμένου να αποκατασταθεί η διέλευση στην Παλαιά Εθνική Οδό.
Ο κ. Ταχιάος ζητεί από την παραχωρησιούχο εταιρεία να προχωρήσει με ταχύρρυθμες διαδικασίες προκειμένου να κατασκευαστούν και να τεθούν σε λειτουργία οι δύο προσωρινές ράμπες πρόσβασης, από και προς την παλαιά Εθνική Οδό, πλησίον και δυτικά του Σταθμού Διοδίων Ισθμού, ώστε να αρθεί η επιβάρυνση των πολιτών και να αποκατασταθεί η λειτουργία της οδού στο τμήμα από τον σταθμό διοδίων Ισθμού έως και τον ανισόπεδο κόμβο των Αγίων Θεοδώρων.
Η λύση αυτή θα είναι προσωρινή καταρχάς και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει περίπου τρείς μήνες από την έναρξη λειτουργίας της. Μέχρι να τεθούν σε λειτουργία οι ράμπες, θα ισχύει η δωρεάν διέλευση στον Σταθμό Διοδίων του Ισθμού για τους μόνιμους κατοίκους και τους εργαζομένους στην περιοχή, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί στις 12 Ιουνίου.
Η λύση αυτή κρίθηκε αναγκαία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά από διαβούλευση που είχε ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος με την παραχωρησιούχο εταιρεία, καθώς, παρά τη δωρεάν διέλευση από τα διόδια, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, είναι υποχρεωμένος να διανύει μεγαλύτερη απόσταση η οποία φθάνει τα 35 χιλιόμετρα, γεγονός που αυξάνει το χρόνο και επιβαρύνει το κόστος μετακίνησης τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις