Η ανατροπή που είχαμε στην αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος παραιτήθηκε εξ αιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών, ήρθε να προστεθεί στο ασταθές περιβάλλον που κινείται τελευταία το Μαξίμου.
Προσωρινά τοποθετείται στη θέση ο Στέλιος Κουτνατζής, όπως έγινε γνωστό από το σχετικό ΦΕΚ, που δημοσιεύθηκε χθες. Τη θέση θα αναλάβει σε δεύτερο χρόνο ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, που είχε ανακοινωθεί από την περασμένη Παρασκευή. Κατά πληροφορίες η προσωρινή τοποθέτηση του κ. Κουτνατζή γίνεται για τυπικούς λόγους.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο Στέλιος Κουτνατζής θα αναλάβει τα καθήκοντα που είχε ο Γρηγόρης Δημητριάδης μόνο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2022.
Η απόφαση που υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι ο Στυλιανός – Ιωάννης Κουτνατζής, δικηγόρος Αθηνών και Λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αναλαμβάνει την «παράλληλη άσκηση των καθηκόντων του γενικού γραμματέα πρωθυπουργού, έως τις 10.9.2022 και χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή ή αποζημίωση».
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο κ. Μπρατάκος θα αναλάβει κανονικά τα νέα του καθήκοντα από τις 11 Σεπτεμβρίου αφού ξεπεραστούν κάποια τυπικά «κολλήματα». Δεν τα ήξεραν; Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα προσεχώς.
Θυμίζουμε πως ο Γ. Μπρατάκος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ο 40χρονος δικηγόρος Στέλιος Κουτνατζής είναι λέκτορας δημοσίου δικαίου της Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ και διδακτορικό στο δημόσιο δίκαιο στη Γερμανία. Επιπλέον, έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος του Αχαιού Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, την περίοδο 2012-2015, ενώ τα τελευταία χρόνια υπάρχει συνεργασία των δύο ανδρών καθώς έχουν από κοινού νομικό γραφείο στην Αθήνα.
Ο κ. Κουτνατζής δεν είναι η πρώτη φορά που θα περάσει το κατώφλι του Μαξίμου, καθώς μαζί με την Νατάσα Υφαντή ήταν οι άνθρωποι που… δόμησαν τους τομείς του «επιτελικού κράτους» και οι δύο επιλογές του «εμπνευστή» του Γιώργου Γεραπετρίτη.
Έστω και για λίγες ημέρες ο Γεραπετρίτης θα έχει τον «απόλυτο έλεγχο» του Μεγάρου, λένε οι κακεντρεχείς.
Εξ άλλου, αυτός πήρε τον Ανδρουλάκη για να τον ενημερώσει γιατί τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Προς συμφωνία CDU/CSU και SPD για τον σχηματισμό κυβέρνησης
- Χρηματιστήριο: Δεν πήρε την αναβάθμιση από τον οίκο FTSE-Russell
- Τα 7 ελληνικά έργα ενεργειακών υποδομών του νέου κύκλου χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
- Το «Λευκό Πετράδι» στα ακίνητα του Λέων Πατίτσα και της συζύγου του Μαριέτας Χρούσαλα
- Πρωταθλητές στις αυξήσεις τιμων μπισκότα και σοκολάτες
- 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ανοίγει σήμερα 09/04 τις πύλες του
- Δένδιας: Η Ελλάδα θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσει τον Λίβανο
- Stoiximan: Ανοίγει θέσεις εργασίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις