Από τα υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δεν έχουν καμία ενημέρωση για το θέμα, αναφέρει η βουλευτής Κ. Νοτοπούλου
«Απλήρωτες από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα παραμένουν οι δομές που υλοποιούν το πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών 2023-24 από τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ενώ δεν έχουν καμία ενημέρωση για το θέμα.
Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη συνέχιση του για την επόμενη περίοδο, ενώ διανύουμε τον τελευταίο μήνα της τρέχουσας περιόδου, αφού δεν έχει δημοσιευτεί η σχετική ΚΥΑ , ούτε η πρόσκληση ενδιαφέροντος από την ΕΕΤΑΑ», αναφέρει δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου, τομεάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία των Κοινωνικών δομών, των βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΜΕΑ, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στην καταβολή των οφειλών για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Αναδείξαμε το θέμα που παρατηρείται κατά τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, τόσο με την κατάθεση Κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων, όσο και με τη συζήτηση Επίκαιρων Ερωτήσεων.
Οι απαντήσεις που εισπράττουμε μονίμως είναι γενικόλογες υποσχέσεις και έκφραση καλής θέλησης από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών.
Όμως το πρόβλημα παραμένει και παρά τις υποσχέσεις, διαιωνίζεται, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και στις δημοτικές και στις ιδιωτικές δομές, οι οποίες πρέπει να ανταποκρίνονται στην ώρα τους στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους τους και συγχρόνως να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα που τρέχουν.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τον απαράδεκτο εμπαιγμό, να φροντίσει να καταβληθούν άμεσα όλα τα οφειλόμενα ποσά στις Κοινωνικές Δομές και να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία τους και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν.
Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού, προέβη σε μεγαλόστομες διακηρύξεις για τη στήριξη της οικογένειας και για την εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, με στόχο την αντιμετώπιση του Δημογραφικού.
Αφού όμως όπως αποδεικνύεται δε μπορεί και δε θέλει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, τουλάχιστον ας φροντίσει να είναι συνεπής με τις αυτονόητες, ελάχιστες υποχρεώσεις της».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις