Μπορεί η αντίδραση της Τρίτης της Wall Street να μην ήταν τόσο ισχυρή, αλλά οι αγορές στην Ασία συνέχισαν για δεύτερη ημέρα την ανάκαμψή τους
Οι τιμές των μετοχών στα χρηματιστήρια της Ασίας-Ειρηνικού συνέχισαν την ανοδική τους αντίδραση για δεύτερη ημέρα μετά το κραχ της Δευτέρας, αν και η Wall Street το βράδυ της Τρίτης αντέδρασε μεν αλλά όχι ιδιαίτερα δυναμικά (Dow Jones κέρδισε 0,76%, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,04% και Nasdaq έκλεισε +1,03%).
Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο, που είχε και τη μεγαλύτερη πτώση την Δευτέρα, συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την ανάκαμψή του. Ετσι, μπορεί την Δευτέρα να έχασε 12,4% αλλά την Τρίτη ανέκαμψε δυναμικά +10,2% ενώ σήμερα Τετάρτη – λίγο πριν το κλείσιμο καταγράφει άνοδο σημείωσε άνοδο 1,21% στις 35.093,11 μονάδες.
Οι μετοχές των μεγάλων ιαπωνικών εταιρειών συνεχίζουν δυναμικά με τη Marubeni να κάνει άλμα 11% και τη Softbank Group Corp να ακολουθεί με 8%. Οι ιαπωνικές μετοχές τεχνολογίας καταγράφουν άνοδο 12%.
Σε ομιλία της την Τετάρτη, ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Uchida Shinichi δήλωσε ότι «η Τράπεζα πρέπει να διατηρήσει τη νομισματική χαλάρωση με το τρέχον επιτόκιο προς το παρόν, με τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές και κεφαλαιαγορές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να είναι εξαιρετικά ασταθείς».
Το Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας αποκάλυψε την ίδια ημέρα ότι πραγματοποίησε ρεκόρ παρέμβασης αγοράς γιεν μιας ημέρας στις 29 Απριλίου, πουλώντας 5,92 τρισεκατομμύρια γιεν (40,32 δισεκατομμύρια δολάρια) δολάρια για την καταπολέμηση της πτώσης του γιεν. Πώλησε περαιτέρω 3,87 τρισεκατομμύρια γιεν δολάρια την 1η Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημειώνει άνοδο 1,67% και ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας ενισχύεται 0,37%.
Τα στοιχεία των τελωνείων έδειξαν την Τετάρτη ότι οι εισαγωγές της Κίνας τον Ιούλιο αυξήθηκαν ταχύτερα από το αναμενόμενο, ενώ η αύξηση των εξαγωγών ήταν κατώτερη των προβλέψεων.
Οι εξαγωγές σε δολάρια ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7% για τον μήνα σε σύγκριση με ένα χρόνο (οι προβλέψεις ήταν για αύξηση 9,7%). Η ανάπτυξη του Ιουλίου ήταν επίσης πιο αργή από την άνοδο του Ιουνίου κατά 8,6%.
Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές σε δολάρια ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,2%, πολύ περισσότερο από την πρόβλεψη για αύξηση 3,5%. Τον Ιούνιο, οι εισαγωγές μειώθηκαν απροσδόκητα κατά 2,3% εν μέσω ασθενούς εγχώριας ζήτησης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η ιταλική ENI ετοιμάζει και δεύτερη πλωτή δεξαμενή LNG για το Κονγκό
- Γερμανία: Οι αγρότες διαδηλώνουν και πάλι στo Βερολίνο
- Λίβανος: Το Ισραήλ επιδιώκει μια ακατοίκητη νεκρή ζώνη στην λιβανοϊσραηλινή μεθόριο
- Ερντογάν για εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου – Γκάλαντ: «Θαρραλέα απόφαση» από το ΔΠΔ
- FAZ: Υπολογίσιμες πλέον οι οικονομίες Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας
- Μ. Ηλιόπουλος στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Η ΑΕΚ θα μας ενώνει για πάντα»
- ΣΥΡΙΖΑ: Όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία αύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου
- ΙΣΑ: Σε θετική κατεύθυνση τα μέτρα για τη μείωση του claw back
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις