Ενα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες
Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην κεντρική πλατεία του Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, διότι ακόμα ο τόπος και ο κόσμος – ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel – βρίσκονται αντιμέτωποι με τραγικές συνέπειες.
Οι φορείς της περιοχής ανέφεραν πως παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης, η περιοχή παραμένει απροστάτευτη μπροστά σε νέες πλημμύρες, αναχώματα δεν έχουν αποκατασταθεί, οι αποζημιώσεις που δόθηκαν στους αγροτοκτηνοτρόφους και στους άλλους πλημμυροπαθείς είναι πολύ κάτω από το 100% της πραγματικής ζημιάς, σπίτια γκρεμισμένα παραμένουν χωρίς να έχουν μαζευτεί τα μπάζα, κ.ά.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, σημείωσε πως «πρέπει να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για να συνεχίσουμε τη ζωή μας, να παραμείνουμε στα χωριά, στα σπίτια μας και στις δουλειές μας και δεν έχουμε σκοπό να εγκαταλείψουμε τον νομό Καρδίτσας. Και ούτε έχουμε σκοπό να δεχθούμε κανένα σχέδιο Ολλανδών, κανένα σχέδιο οποιουδήποτε, που μιλάει να αλλάξουμε καλλιέργειες και δουλειές, επειδή θέλουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος μας κάποιες εταιρείες. Οι φορείς, στο διεκδικητικό πλαίσιο, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για αποζημίωση στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις ζημιές σε φυτική παραγωγή, σε αγροτικό κεφάλαιο (φυτικό, ζωικό, πάγιο), καταστήματα, μηχανήματα, αποθήκες και αποθηκευμένη παραγωγή στο σύνολο των πληγέντων. Να εξοφληθεί άμεσα η κρατική αρωγή για καθαρισμό και αποκατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων, αποθηκών, σταβλικών εγκαταστάσεων, μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού και εμπορευμάτων στους πληγέντες. Να απλοποιηθεί το μέτρο 5.2 για τους κτηνοτρόφους-μελισσοκόμους και να ενταχθούν όλοι οι πληγέντες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις