Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, στο τέλος Μαρτίου, συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή του ΤΧΣ, ανήλθε στο 60%, παρουσιάζοντας αύξηση συγκριτικά με το ποσοστό που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου 2016, ενώ, χωρίς τη συμμετοχή του ΤΧΣ, το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο 63,3% έναντι 62,3%.
Τον Μάρτιο 2016, οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εισροές της τάξης των 5,93 εκατ. ευρώ. Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές, με εκροές κεφαλαίων ύψους 5,91 εκατ. ευρώ.
Η Αξία Συναλλαγών του Μαρτίου 2016 έφτασε τα 1.602,28 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 25,6% από τη συναλλακτική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα που ήταν 1.275,63 εκατ.
Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2015 που η αξία συναλλαγών ήταν 1.875,76 εκατ. ευρώ, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 14,6%.
Αντίστοιχα, η Μέση Ημερήσια Αξία Συναλλαγών του Μαρτίου 2016 ήταν 80,11 εκατ. ευρώ, αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου μήνα (60,74 εκατ. ευρώ) και μειωμένη της αντίστοιχης του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους (89,32 εκατ. ευρώ).
Ο αριθμός των Ενεργών Μερίδων για το μήνα Μάρτιο 2016 ανήλθε στις 17.253 έναντι 21.159 κατά τον προηγούμενο μήνα (τον Μάρτιο του 2015 ο αριθμός των ενεργών μερίδων ανήλθε στις 32.776).
Τον Μάρτιο 2016, δημιουργήθηκαν 759 Νέες Μερίδες Επενδυτών έναντι 978 νέων Μερίδων που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Η Κεφαλαιοποίηση του Χ.Α., στο τέλος του μήνα, υπολογίστηκε στα 34,68 δισ. ευρώ. Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του προηγούμενου μήνα που ήταν 31,15 δισ. ευρώ, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 11,4%, ενώ, συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους που ήταν 39,38 δισ. ευρώ, σημειώθηκε μείωση κατά 11,9%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χατζηδάκης για αναβάθμιση από Moody’s: Επιστροφή της χώρας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα
- Η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, αλλά με σταθερές προοπτικές
- Ο αντιπρόεδρος Χατζηδάκης ζητά από τους υπουργούς «σεμνότητα και αποτελεσματικότητα»
- Οι ΗΠΑ «εκλιπαρούν» ευρωπαϊκές χώρες να τους στείλουν… αυγά
- ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκε παράνομο φρέον 8,2 τόνων από Τουρκία, επιβλήθηκε πρόστιμο 2,9 εκατ. ευρώ
- ΗΔΙΚΑ: Ποιος ευθύνεται για τις κρατήσεις στις επικουρικές συντάξεις
- Εθνική Ένωση Καφέ ΗΠΑ προς Τραμπ: Οι δασμοί θα αυξήσουν 50% την τιμή του καφέ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σημαντικά κέρδη από το «γερμανικό πακέτο» – Στο +2,11% ο DAX
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις