Ο Στάρμερ θα συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ την άλλη εβδομάδα για να συζητήσει να διασφαλίσει ειρήνη στην Ουκρανία και να αποτρέψει τη Ρωσία από οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ στηρίζει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ουκρανό πρόεδρο μέτριο κωμικό και δικτάτορα, λέγοντας ότι η δημοτικότητά του έχει υποχωρήσει στο 4% και θα πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές.
Ο Κιρ Στάρμερ είπε ο ο Ζελένσκι είναι «δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ζελένσκι το βράδυ της Τετάρτης και του είπε ότι ήταν «απόλυτα λογικό», η Ουκρανία «να αναστείλει τις εκλογές κατά τη διάρκεια του πολέμου όπως έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου».
Στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ζελένσκι, ο Στάρμερ «τόνισε την ανάγκη να συνεργαστούν όλοι», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
Η πενταετής θητεία του Ζελένσκι επρόκειτο να λήξει τον Μάιο του 2024, αλλά οι εκλογές έχουν ανασταλεί από τότε που κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος μετά τη ρωσική εισβολή.
Ο Στάρμερ θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα για την πρώτη του προσωπική συνάντηση με τον Τραμπ.
Σκοπός του ταξιδιού να συζητήσει με τις ΗΠΑ τρόπους για να αποτρέψει τη Ρωσία από το να επιτεθεί ξανά στην Ουκρανία.
«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την υποστήριξή του στις προσπάθειες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να επιτευχθεί μια διαρκής ειρήνη στην Ουκρανία και να αποτρέψει τη Ρωσία από οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση», πρόσθεσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Γερμανία και γεωπολιτικά στο επίκεντρο
- Τραμπ – Πούτιν: «Πήγε καλά» το τηλεφώνημα – Δεσμεύτηκε ο Ρώσος πρόεδρος για ειρηνική επίλυση του ουκρανικού
- Μητσοτάκης: Χαιρετίζει τη απόφαση Τριαντόπουλου και καλεί την αντιπολίτευση στη Βουλή για το άρθρο 86
- Alpha Trust- Ανδρομέδα: Στα 2,71 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Από 2 Απριλίου παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο
- Δήμας για τη «λάθος» σήραγγα του Μετρό στην Κατεχάκη: «Κανένα ζήτημα ασφάλειας»
- Παπαθανάσης: Έγκριση 1.231 αιτήσεων στη Δράση «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων ΜμΕ»
- Τριαντόπουλος: Ζητάει τώρα απευθείας παραπομπή στη Δικαιοσύνη – Γλυτώνει την προανακριτική η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις