Διεθνή

Στήριξη Στάρμερ σε Ζελένσκι, αλλά την άλλη εβδομάδα πάει Ουάσιγκτον

Financialreport.gr

Ο Στάρμερ θα συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ την άλλη εβδομάδα για να συζητήσει να διασφαλίσει ειρήνη στην Ουκρανία και να αποτρέψει τη Ρωσία από οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ στηρίζει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ουκρανό πρόεδρο μέτριο κωμικό και δικτάτορα, λέγοντας ότι η δημοτικότητά του έχει υποχωρήσει στο 4% και θα πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές.
Ο Κιρ Στάρμερ είπε ο ο Ζελένσκι είναι «δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ζελένσκι το βράδυ της Τετάρτης και του είπε ότι ήταν «απόλυτα λογικό», η Ουκρανία «να αναστείλει τις εκλογές κατά τη διάρκεια του πολέμου όπως έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου».
Στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ζελένσκι, ο Στάρμερ «τόνισε την ανάγκη να συνεργαστούν όλοι», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
Η πενταετής θητεία του Ζελένσκι επρόκειτο να λήξει τον Μάιο του 2024, αλλά οι εκλογές έχουν ανασταλεί από τότε που κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος μετά τη ρωσική εισβολή.
Ο Στάρμερ θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα για την πρώτη του προσωπική συνάντηση με τον Τραμπ.
Σκοπός του ταξιδιού να συζητήσει με τις ΗΠΑ τρόπους για να αποτρέψει τη Ρωσία από το να επιτεθεί ξανά στην Ουκρανία.
«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την υποστήριξή του στις προσπάθειες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να επιτευχθεί μια διαρκής ειρήνη στην Ουκρανία και να αποτρέψει τη Ρωσία από οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση», πρόσθεσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu