To πρώτο σημείο street food άνοιξε στην Ιερά Οδό το 2022
Το ποιοτικό street food (σ.σ.: φαγητό στο δρόμο) είναι όλο και μεγαλύτερη τάση στην εστίαση τα τελευταία χρόνια: Είτε λόγω κορονοιού, είτε λόγω περιορισμένου διαθέσιμου εισοδήματος που έχει μειώσει τις επισκέψεις σε εστιατόρια, είτε εξαιτίας ελάχιστου χρόνου, το ρεύμα για ποιοτικό ‘’φαγητό δρόμου’’ βρίσκεται σε άνοδο, κερδίζοντας και τους πιο δύσπιστούς.
Αυτό το ρεύμα αξιοποιεί προφανώς και ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Στέφανος Σαράτσης, ο οποίος σχεδιάζει το επόμενο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει αλυσίδα καντινών με γρήγορο φαγητό σε συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας. Το πρώτο σημείο υπάρχει, ήδη, από το 2022 πάνω στην Ιερά Οδό και η αποδοχή του έκανε τον επιχειρηματία να μελετήσει το επόμενο βήμα. Ήδη, από τα τέλη Αυγούστου στα Social media της εταιρείας υπάρχει σχετική αγγελία, με την οποία καλούνται προς εργασία όσοι θα ήθελαν να εργαστούν στην ομάδα του «πιο σύγχρονου street food στην Αθήνα», ενώ είναι ακόμα άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους αυτά τα νέα σημεία.
Μάλιστα, στην ίδια αγγελία αναφέρεται ότι προσφέρονται «συνθήκες, παροχές και μισθοί που συναντά κανείς στην Κεντρική Ευρώπη». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν, ήδη, κάποιοι ενδιαφερόμενοι, με στόχο της εταιρείας την επέκταση του δικτύου μέσα στο 2024.
Πορεία από το 1997 για τον Έλληνα ‘’Νουσρέτ’’
Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τον Στέφανο Σαράτση ως ‘’Ελληνα Νουσρέτ’’, από τον Τούρκο σεφ που κάνει σόου με τα κρεατικά του, καθώς στα δύο καταστήματά του, με την επωνυμία ‘’Καλά καθούμενα’’, το ένα στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στην Αθήνα, εκτός του ό,τι διαθέτει κρέατα υψηλής ποιότητα από όλο τον κόσμο, ασχολείται ο ίδιος με την κοπή και την παρουσίασή τους, θυμίζοντας λίγο τον σεφ από τη γειτονική χώρα.
Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική, καθώς ο Στέφανος Σαράτσης το κάνει αυτό, πολύ πριν έρθει στο προσκήνιο ο Νουσρέτ. Συγκεκριμένα, από το 1997 ξεκίνησε την πορεία του το πρώτο εστιατόριό του ‘’Καλά καθούμενα’’ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, το οποίο συνδύαζε καλό κρέας με ελληνική μουσική, με αποτέλεσμα από μια ώρα και μετά η κατάσταση να θυμίζει κάτι από κλαμπ.
Τη δεκαετία του 2010 και από το 2020 ακολούθησαν και άλλες επιχειρηματικές δράσεις, πάλι συνδεδεμένες με την εστίαση. Το 2016, πολύ πριν τον κορονοιό, ο επιχειρηματίας λάνσαρε την υπηρεσία food service με παράδοση στο σπίτι υψηλής ποιότητας πιάτων, συνοδευόμενα από τα σερβίτσια κλπ, για ένα γεύμα εστιατορίου στο σπίτι, ενώ το 2022 αποφασίστηκε, μετά από χρόνια προετοιμασίας, η κάθοδος στην Αθήνα, για την αθηναϊκή εκδοχή του ‘’Καλά καθούμενα’’, ενώ άνοιξε και το πρώτο food truck στην Ιερά οδό με street food.
Το κατάστημα Καλά Καθούμενα εγκαινιάστηκε τελικά το 2023, φιλοδοξώντας να κάνει τον συνδυασμό ‘’κρέας από όλο τον κόσμο και χορευτική μουσική’’ επιτυχία και στην Αθήνα. Εν έτει 2024, το επόμενο βήμα έρχεται μέσα από την επέκταση των food trucks στο κέντρο της πρωτεύουσας, βάζοντας άλλο ένα ορόσημο στην πορεία του ‘’Έλληνα Νουσρέτ’’ στην εστίαση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κυρανάκης: Στον Αρειο Πάγο σήμερα 22/11 για υπόθεση απάτης στην Κτηματογράφηση
- Σταϊκούρας: Στα 0,60 λεπτά το εισιτήριο στο Μετρό Θεσσαλονίκης
- Μικτές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
- ΕΛΓΑ: Καταβολές 2,6 εκατ. ευρώ για τις ενστάσεις της τετραετίας
- Northvolt: Στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα η σουηδική εταιρεία μπαταριών
- Ένωση Σούπερ μάρκετ: Τί τιμές περιμένουμε το 2025, η έλλειψη προσωπικού και η άμεση δράση σε περίπτωση μείωσης του ΦΠΑ
- Ταμείο για την Κοινωνία των Πολιτών: Η Νορβηγία χρηματοδοτεί με 14,3 εκατ. ευρώ την Ελλάδα
- Aegean Airlines: Συνεχίζει την κερδοσκοπία με τις τιμές των εισιτηρίων εις βάρος ταξιδιωτών, προκαλώντας αντιδράσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις