Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την Εθνική Σύνταξη, τόνισε υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ξακαθάρισε ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν θα προκαλέσει προβλήματα, καθώς θα εφαρμοστεί η Εθνική Σύνταξη. Τόνισε ότι και το ζήτημα με το ΕΚΑΣ στη διαπραγμάτευση, θα λυθεί χωρίς προβλήματα και δεν θα παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους.
Σημείωσε ότι, αύριο- μεθαύριο, θα γίνουν οι βελτιώσεις για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς.
Για το θέμα των κόκκινων δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου, υπογράμμισε ότι θα δοθεί λύση που δεν θα προκαλεί δημοσιονομικό κόστος. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, στο πλαίσιο της λύσης, θα προβλέπεται η εξαίρεση των δανείων που προκαλούν δημοσιονομικό κόστος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ επανεξελέγη στην ηγεσία του CSU
- Η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών
- Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση χιλιάδες άνθρωποι
- Επίδομα Θέρμανσης: Εως τις 23 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση
- Ουάσινγκτον: Καταστροφικές πλημμύρες – Ολόκληρες περιοχές κάτω από το νερό
- Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών έως τις 19 Δεκεμβρίου
- Peter Greene: Νεκρός στο διαμέρισμά του ο κακός της “Μάσκας” και του “Pulp Fiction”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








