Επιχειρήσεις

Στάσσης: Θα κάνουμε επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ στη Ρουμανία

"Η Ρουμανία αποτελεί βασικό μέρος του στρατηγικού μας σχεδίου"

Στόχος της ΔΕΗ είναι να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στον τομέα της καθαρής ενέργειας και των κρίσιμων υποδομών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δημιουργώντας έναν ενεργειακό διάδρομο που θα προσθέτει αξία σε όλες τις χώρες. Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, μιλώντας σήμερα στο Βουκουρέστι στο συνέδριο Ziarul Financiar Power Summit 24.

«Η Ρουμανία αποτελεί βασικό μέρος του στρατηγικού μας σχεδίου. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε να επενδύσουμε σημαντικά σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς στη Ρουμανία και κυρίως σε νέα καθαρή δυναμικότητα και να εκσυγχρονίσουμε και να ψηφιοποιήσουμε περαιτέρω τα δίκτυα, καθιστώντας τα πιο αποδοτικά, σταθερά και ανθεκτικά ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της ενεργειακής μας μετάβασης», πρόσθεσε.

«Η Ρουμανία βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να επωφεληθεί από αυτή τη νέα εποχή, μετασχηματίζοντας τον τρόπο με τον οποίο τα νοικοκυριά και οι βιομηχανίες παράγουν και καταναλώνουν ενέργεια. Είμαι σίγουρος για την πορεία της ενεργειακής μετάβασης της Ρουμανίας. Ο Όμιλος ΔΕΗ και ιδιαίτερα η τοπική μας ομάδα είναι εδώ για να κάνει το καθήκον της».

Θα κάνουμε επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ στη Ρουμανία

«Θα κάνουμε επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ σε 3 χρόνια στη Ρουμανία και θα αναπτύξουμε 1,5 GW σε ΑΠΕ και ακόμη περισσότερα ως το 2030. έχουμε τον τρόπο τα στελέχη και τα σχέδια να κάνουμε τις επενδύσεις τόσο οργανικά όσο και με εξαγορές» είπε σχετικά με τα σχέδια της ΔΕΗ στη χώρα. «Το δίκτυο είναι σημαντικό και σχεδιάζουμε και επενδύσεις στα δίκτυα. Στη ΔΕΗ έχουμε περισσότερη ζήτηση και χρειαζόμαστε παραγωγή ενέργειας και για αυτό θα επενδύσουμε πολύ».

«Η παραγωγή ενέργειας στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης γίνεται από ένα οικοσύστημα που αποτελείται από ένα φωτοβολταϊκό, μια μπαταρίες, πολλές ΑΠΕ και όχι από ένα μεγάλο εργοστάσιο. Στο νέο ενεργειακό σύστημα που θα έχουμε χρειαζόμαστε ένα δίκτυο όχι για να μεταφέρει ενέργεια αλλά για να διαχειρίζεται την ροή της ενέργειας αμφίδρομα. Και χρειαζόμαστε μεγάλες επενδύσεις στο δίκτυο και για να συνδέσουμε περισσότερες ΑΠΕ, που επιστρέφει στον λογαριασμό σαν μείωση κόστους

Όλοι στοχεύουμε στη φθηνή ενέργεια αλλά θα χρειαστούμε 10-15 χρόνια να φτάσουμε εκεί. Και την περίοδο μετάβασης οι τιμές θα έχουν διακυμάνσεις, όμως η επένδυση στα δίκτυα είναι απαραίτητα.

Εξετάζουμε το υδρογόνο στο πλαίσιο έρευνας και δοκιμών, έχουμε ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων σε μπαταρίες στην Ελλάδα και θα είμαστε παρόντες και στη Ρουμανία όταν ανοίξει η αγορά αποθήκευσης», σημείωσε.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu