Σαφείς αιχμές προς την κυβέρνηση της Νεάς Δημοκρατίας άφησε η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου Σόφι ιν’τ Βελντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο.
Η κα ιν’τ Βελντ υπογράμμισε ότι η επιτροπή δεν πήρε ουσιαστικές πληροφορίες από την κυβέρνηση της ΝΔ, κατά την έρευνά της για τη σύνταξη του πορίσματος της Επιτροπής για τη χρήση κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης.
Να σημειώσουμε ότι επρόκειτο για συνέντευξη Τύπου του Γερούν Λέναερς (ΕΛΚ), προέδρου της επιτροπής PEGA, και της Σόφι ιν’τ Βελντ (Renew), εισηγήτριας για την έγκριση των συμπερασμάτων της έρευνας PEGA
«Έχει κάνει πάρα πολύ λίγα πράγματα για να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθενται. Υπάρχει μεγάλη ομοιότητα ανάμεσα στον κατάλογο της λίστας της ΕΥΠ και στους στόχους του Predator. Είναι δυνατόν να είναι σύμπτωση;», ανέφερε η Σόφι ιν’τ Βελντ.
Η Εισηγήτρια συνέχισε: Η κυβέρνηση έχει τα λεφτά να αγοράσει το λογισμικό, γιατί είναι τεράστιο το κόστος. Έχε το κίνητρο να το κάνει. Στοχεύει όσους είναι στόχος της ΕΥΠ».
«Ελάτε τώρα. Βλέπουμε όλοι τις συμπτώσεις και τις συνδέσεις» τόνισε η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA.
Σημειωτέον, η Σόφι ιν’τ Βελντ εξαπέλυσε και βέλη κατά της Κομισιόν για την κωλυσιεργία στο ζήτημα των υποκλοπών, κάτι το οποίο έχει κάνει επανειλημμένως: «Η Δημοκρατία στην ΕΕ βιάζεται. Βλέπουμε ότι υπήρξε αντίδραση άμεση (από την Κομισιόν) στο θέμα του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης. Εδώ όμως όχι. Υπάρχει κρίση της Δημοκρατίας. Η Κομισιόν πρέπει να καταλάβει ότι η κατάσταση είναι επείγουσα. Πρέπει τώρα να αντιδράσουν και όχι μετά το καλοκαίρι».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΣτΕ για Airbnb: Παράνομη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγησή τους
- Intrafashion: Αύξηση 38% των κερδών προ φόρων το 2024
- Wall Street: Μετά το χθεσινό selloff, κέρδη άνω του 1% για όλους τους δείκτες
- Φάμελλος: Παραδοχή των ευθυνών της κυβέρνησης οι σημερινές ανακοινώσεις
- Μητσοτάκης για πλεόνασμα: «Πήγαμε καλύτερα από όσο υπολογίζαμε»
- ΔΝΤ: Κατεβάζει στο 2,8%, την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2025 – Στο 2% η Ελλάδα
- Καζιμίρ (ΕΚΤ): «Ο πληθωρισμός πλησιάζει τον στόχο του 2% μέσα στους επόμενους μήνες»
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις