Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία της M.I.F.I.D σχετικά με τις αγορές και πωλήσεις χρηματοπιστωτικών μέσων, πρέπει να υπάρξει ίση μεταχείριση μεταξύ ξένων και Ελλήνων επενδυτών.
Δε νοείται χρηματιστήριο δύο ταχυτήτων. Ούτε νοείται να γίνονται πωλήσεις ξένων και το προϊόν των πωλήσεων να μπορεί να μετατρέπεται σε new money ενώ το προϊόν πωλήσεων των Ελλήνων επενδυτών να μετατρέπεται σε old money και να υπόκειται σε περιορισμούς capital controls!
Επίσης, δεν μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί στα κεφάλαια που αφορούν αγορές μετοχών και να επιτρέπεται η αγορά πολύτιμων αγαθών εξωτερικού (αυτοκίνητα, ρολόγια κ.α.) με τη χρήση πιστωτικών καρτών!
Όσο λιγότεροι περιορισμοί υπάρξουν στη χρηματιστηριακή αγορά τόσο πιο εύρυθμη θα είναι η λειτουργία της.
Μη φτάσουμε στο σημείο να ανοίξει η αγορά και να ξανακλείσει σε 2-3 ημέρες λόγω των περιορισμών που μπορεί να υπάρξουν.
Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι είναι επιτακτική πλέον ανάγκη ν’αρχίσει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το συντομότερο δυνατόν και το σημαντικότερο… «ανάπτυξη χωρίς χρηματιστήριο και ιδιωτική πρωτοβουλία δεν υφίσταται»!
Προτείνω λοιπόν, να μην ανοίξει το Χρηματιστήριο εφόσον δεν πληρούνται οι όροι της ίσης μεταχείρισης των επενδυτών!
Λάμπρος Σκιαδόπουλος, Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνοαμερικανικής Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καιρός: “Αγγίζει” τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος – Πότε αλλάζει το σκηνικό
- Τι κομίζει το νέο δίδυμο στο υπ. Ενέργειας: Ο «διαχειριστής» Στ. Παπασταύρου και ο γνώστης Ν. Τσάφος
- Ηράκλειο Κρήτης: Δύο τεχνολογικές επενδύσεις ανεβάζουν το επίπεδο της πόλης
- Χατζηδάκης για αναβάθμιση από Moody’s: Επιστροφή της χώρας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα
- Η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, αλλά με σταθερές προοπτικές
- Ο αντιπρόεδρος Χατζηδάκης ζητά από τους υπουργούς «σεμνότητα και αποτελεσματικότητα»
- Οι ΗΠΑ «εκλιπαρούν» ευρωπαϊκές χώρες να τους στείλουν… αυγά
- ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκε παράνομο φρέον 8,2 τόνων από Τουρκία, επιβλήθηκε πρόστιμο 2,9 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις