Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - Αθήνα: 21,43 C Weather icon (αίθριος καιρός)

Με σύγχρονο μαγνητικό και αξονικό τομογράφο εξοπλίζεται το Λητώ


  • 24 Μαϊ 2023
  • στην κατηγορία SHOWCASE
Πρόκειται για δύο νέα μηχανήματα καινοτόμου σάρωσης με χαμηλή δόση ακτινοβολίας - Ποια άλλα πλεονεκτήματα προσφέρουν

Η Κλινική Λητώ υποδέχεται δύο σύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα, τον Μαγνητικό Τομογράφο Magnetom Altea™ 1,5Τesla και τον Αξονικό Τομογράφο Somatom go.Up, 64 τομών του κατασκευαστικού οίκου Siemens.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μηχανήματα καινοτόμου σάρωσης, με χαμηλή δόση ακτινοβολίας και με δυνατότητα ταχύτερου διαγνωστικού αποτελέσματος.

Ο Μαγνητικός Τομογράφος του ΛΗΤΩ, Μ.Τ. Magnetom Altea™ 1,5Τesla, ενσωματώνει τεχνολογίες όπως η BioMatrix™, ώστε να εξασφαλίζεται η βελτιωμένη ποιότητα απεικόνισης, ενώ προσαρμόζει τις παραμέτρους της εξέτασης στις ανάγκες του κάθε εξεταζόμενου, μειώνοντας την ώρα της εξέτασης. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του Μαγνητικού Τομογράφου είναι η μείωση του θορύβου, το εύρος εξετάσεων µε υψηλή ανάλυση δεδομένων και το άνοιγμα 70 cm, ιδανικό για υπέρβαρους και ασθενείς με κινητικά προβλήματα.

Ο Αξονικός Τομογράφος Siemens Somatom go.Up, 64 τομών του ΛΗΤΩ με κύριο χαρακτηριστικό του τη μεγάλη μείωση της δόσης ακτινοβολίας, αποδίδει εικόνες υψηλής ευκρίνειας για ποιοτικές ιατρικές διαγνώσεις. Διαθέτει κάμερα με ψηφιακή απεικόνιση αντίστροφης μέτρησης ολοκλήρωσης της εξέτασης και παροχή βοήθειας για την τήρηση των χρόνων που μπορεί να κληθεί ο ασθενής να κρατήσει την αναπνοή του.  Τεχνολογίες, όπως ο ανιχνευτής Stellar και το φίλτρο κασσίτερου (Tin Filter) επιδρούν στη μείωση του παραγόμενου θορύβου της εικόνας. Τέλος μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση απεικονιστικών εξετάσεων ακόμη και σε περίπλοκες περιοχές.