Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 - Αθήνα: 11,15 C Weather icon (σποραδικές νεφώσεις)

Εurobank: Προσλήψεις μόνιμων κατοίκων Έβρου ως συμβολή στο δημογραφικό


  • 23 Ιαν 2023
  • στην κατηγορία SHOWCASE
Σχόλια

Ευκαιρία σε κατοίκους της περιφερειακής Ενότητας Έβρου, που βρίσκεται ανάμεσα στις περιφέρειες που είναι αντιμέτωπες με το ζήτημα του δημογραφικού προβλήματος, να απασχοληθούν σε υπηρεσίες της Εurobank που δεν απαιτούν φυσική παρουσία, προκείμενου να παραμείνουν στον τόπο τους, ανακοίνωσε η τράπεζα.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα, με στόχο να ενισχύσει έμπρακτα την πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, σχεδίασε και υλοποιεί από το 2021, εκτός από τις δράσεις για την υπογεννητικότητα, μια σημαντική δράση για την ενίσχυση της απασχόλησης, ξεκινώντας από τις παραμεθόριες περιοχές που έχει εντάξει στην πρωτοβουλία για το Δημογραφικό.

Έτσι, έδωσε την ευκαιρία σε μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, να απασχοληθούν στην υπηρεσία EuroPhone Banking της Τράπεζας, κάτι που δεν απαιτεί φυσική παρουσία του εργαζομένου, με δεδομένο ότι η απασχόληση στο EuroPhone Banking μπορεί να παρέχεται ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή του σπιτιού, όπου κι αν βρίσκεται ο εργαζόμενος.

45 άτομα σε έξι μήνες

Με τον τρόπο αυτό, 45 άτομα από την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα στη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών απασχολούνται χωρίς να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Προτεραιότητα δόθηκε σε νέους που ήταν δύσκολο να βρουν εργασία στην περιοχή ή γυναίκες με μικρά παιδιά, ώστε να μην χρειαστεί να φύγουν από τον τόπο τους. Ως αποτέλεσμα, νέοι άνθρωποι, είτε αποκτούν δυνατότητα να δημιουργήσουν οικογένεια, είτε ενισχύουν το εισόδημά τους χωρίς να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Στα άτομα που απασχολούνται σήμερα, μέσω του προγράμματος, εννέα στα δέκα είναι γυναίκες, έξι στα δέκα είναι έως 35 ετών ενώ τέσσερις στους δέκα είναι έγγαμοι.

Η Τράπεζα εξετάζει, επίσης, τη δυνατότητα να διευρύνει την εμβέλεια του Προγράμματος, εντάσσοντας κι άλλες περιοχές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για το Δημογραφικό, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες.