Αποκλεισμένες τρεις γέφυρες στον Δούναβη, κεντρικό σύνθημα «Φτάνει πια η σιωπή» - Για ξενοκίνητες δυνάμεις μιλά ο πρόεδρος Βούτσιτς
Μεγάλη διαδήλωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στο Νόβι Σαντ στη Σερβία, στην επέτειο τριών μηνών από το τραγικό συμβάν στον σιδηροδρομικό σταθμό, όταν την 1η Νοεμβρίου 2024 κατάρρευσε το γείσο και σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι.
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες και φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας, τηρώντας σιγή 15 λεπτών, ένα λεπτό για κάθε θύμα. Στην συνέχεια ξεκίνησε πορεία, στην κεφαλή της οποίας ήταν οι φοιτητές, με προορισμό τρεις γέφυρες στον ποταμό Δούναβη, οι οποίες αποκλείστηκαν.
Η μία απ’ αυτές θα αποκλειστεί για 24 ώρες. Οι σημερινές διαδηλώσεις στο Νόβι Σαντ πραγματοποιούνται με σύνθημα «Φτάνει πια η σιωπή» και αποτελούν συνέχεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν πριν από δυόμισι μήνες με αίτημα την απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στον σιδηροδρομικό σταθμό.
Στο κάλεσμα των φοιτητών για συμμετοχή στις σημερινές διαδηλώσεις ανταποκρίθηκαν χιλιάδες πολίτες που φτάνουν από ολόκληρη την Σερβία. Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι νωρίς το απόγευμα σε όλες τις εισόδους του Νόβι Σαντ είχαν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων από οχήματα που έφταναν απ’ όλες τις γωνιές της χώρας. Πολλοί διαδηλωτές έφταναν οργανωμένα, όπως μοτοσικλετιστές, ταξιτζήδες, αγρότες με τρακτέρ, απόστρατοι των ειδικών δυνάμεων, βετεράνοι πολέμου… Οργανωμένα έφτασαν χθες βράδυ και φοιτητές από το Βελιγράδι, πραγματοποιώντας πορεία 95 χιλιομέτρων.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς από τη νότια Σερβία όπου περιοδεύει κάλεσε για ακόμη μια φορά τους φοιτητές σε διάλογο, ενώ παράλληλα επανέλαβε τους ισχυρισμούς για ξενοκίνητες διαδηλώσεις. «Ακριβώς τη στιγμή που βγάλαμε τη Σερβία από τη φτώχεια κι άρχισε να ανακάμπτει, ξαφνικά δέχτηκε επίθεση απέξω με τεράστια χρηματικά ποσά που επενδύθηκαν για αναταραχές και συγκρούσεις εντός της χώρας», υποστήριξε κατά την ομιλία του στην πόλη Μπρους.
Θυμίζουμε ότι οπρωθυπουργός της Σερβίας Μίλος Βούτσεβιτς, στενός σύμμαχος του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και επικεφαλής του κυβερνώντος Προοδευτικού Κόμματος, παραιτήθηκε στις 28 Ιανουαρίου εν μέσω του νέου κύματος φοιτητικών διαδηλώσεων στη χώρα κατά της διαφθοράς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Πούτιν δεν έδωσε εντολή για παράταση της εκεχειρίας
- Γερμανία: Αστυνομικός σκότωσε νεαρό που απείλησε με μαχαίρι θαμώνες ενός κλαμπ
- Formula 1: Ο Πιάστρι νικητής στη Σαουδική Αραβία μετά την ποινή στο Μαξ Φερστάπεν
- Φάρσα για βόμβα στο πλοίο Flying Cat 3 της Hellenic Seaways
- Λήγει τα μεσάνυχτα η «εκεχειρία» του Πούτιν
- Πολωτικό και διχαστικό μήνυμα Τραμπ ακόμα και την ημέρα του Πάσχα
- Βρετανικά μαχητικά της αναχαίτισαν δύο ρωσικά αεροσκάφη στη Βαλτική Θάλασσα
- Πρωταθλήτρια κόσμου η Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις