Ελλάδα

ΣΕΠΕ: “Σάρωσαν” οι γυναίκες στη δράση για τις ψηφιακές δεξιότητες – 3.000 οι ωφελούμενοι

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 14.810 ατομικές συνεδρίες και θεωρητική κατάρτιση 250 ωρών για κάθε συμμετέχοντα

Με τη συμμετοχή 3.000 ωφελούμενων ολοκληρώθηκε η δράση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) για την ενίσχυση γνώσεων και ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων.  Το έργο ήταν ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας 2014-2020, ενώ συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020. Στόχος της Δράσης ήταν η δημιουργία επιπλέον προϋποθέσεων και εργαλείων, ώστε οι εργαζόμενοι, αναπτύσσοντας τις κατάλληλες δεξιότητες, να προωθούν την ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΠΕ, το πρόγραμμα με ονομασία «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις ενίσχυσης των ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στις διαρθρωτικές αλλαγές και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Οικονομίας», σε ειδικότητες του τομέα Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) ολοκλήρωσαν 2.815 άτομα, ποσοστό επιτυχόντων 93,83%.

Από το σύνολο των συμμετεχόντων, το 59,2% ήταν γυναίκες και το 40,8% άνδρες, από όλες τις περιοχές της χώρας. Η πράξη περιλάμβανε 5 υποέργα, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 14.810 ατομικές συνεδρίες και θεωρητική κατάρτιση 250 ωρών για κάθε συμμετέχοντα. Αναφορικά με το εκπαιδευτικό επίπεδο των ωφελουμένων, το 50% ήταν απόφοιτοι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου (Master) το 15%, κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου το 15%, κάτοχοι Πτυχίου Τεχνικού Λυκείου το 8%, και 7% κάτοχοι διπλώματος ΙΕΚ.

Τα αντικείμενα Κατάρτισης – Πιστοποίησης που είχαν να επιλέξουν οι ωφελούμενοι ήταν: Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων, Διαχειριστής Δικτύων, Διαχειριστής Βάσεων Δεδομένων, Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων, Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού, Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών, Τεχνικός Ασφαλείας Συστημάτων Πληροφορικής, Σύμβουλος Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (e-Commerce Consultant), Αναλυτής Συστημάτων Πληροφορικής (ICT Analyst) και Διαχειριστής Συστημάτων Πληροφορικής.

Η ειδικότητα που φαίνεται να έχει επιλέξει η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, ήταν εκείνη του Ειδικού Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ακολουθεί εκείνη του Ειδικού Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών και τρίτη στις προτιμήσεις ήταν αυτή του Τεχνικού Η/Υ & Δικτύων.

Από το σύνολο των αποκρινόμενων στην έρευνα αξιολόγησης του προγράμματος, σχεδόν η καθολική πλειοψηφία έκρινε θετικά την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της. Παράλληλα, το 44% των αποκρινόμενων απάντησε ότι η συμμετοχή του στις συνεδρίες συμβουλευτικής τον βοήθησε πάρα πολύ στο να διαπιστώσει τις δεξιότητες που διαθέτει, αλλά και να ανακαλύψει κάποιες δεξιότητες ή αδυναμίες, που ίσως δεν γνώριζε και ο/η ίδιος/α ότι διαθέτει.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu