Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε πως «δεν έχει καμία αμφιβολία» ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει τελικά στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο προς το παρόν έχει εγκριθεί μόνο από τους Ευρωπαίους.
Το ΔΝΤ έχει κάνει γνωστό ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτό το τρίτο διεθνές πρόγραμμα, ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, που εγκρίθηκε τον Ιούλιο, εάν οι Ευρωπαίοι δεν δεσμευτούν να απομειώσουν το ελληνικό χρέος.
«Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι δεδομένο αλλά […] δεν έχω αμφιβολία ότι το ΔΝΤ, που συμμετέχει σήμερα, θα συμμετέχει και αύριο» είπε ο Γάλλος υπουργός στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που διεξάγεται στη Λίμα του Περού.
«Το ΔΝΤ ήταν εκεί τη στιγμή των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία του Ιουλίου, το ΔΝΤ είναι παρόν στην αξιολόγηση της κατάστασης […] το ΔΝΤ κάνει προτάσεις σήμερα» συνέχισε ο Σαπέν.
Λίγο αργότερα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η θέση του Ταμείου «δεν έχει αλλάξει» και ότι η ίδια αναμένει πάντα μια δέσμευση της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις και μια δέσμευση των Ευρωπαίων για το χρέος προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως».
Η Γερμανία εμφανίζεται πολύ επιφυλακτική απέναντι σε οποιοδήποτε μέτρο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μολονότι το Βερολίνο είχε θέσει ως προϋπόθεση της συμμετοχή του ΔΝΤ για την έγκριση του τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αμοιβαία Κεφάλαια: Πυλώνας επενδύσεων με εισροές 18 δισ. ευρώ από το 2018
- Champions League: “Χρυσάφι” στα ταμεία του Ολυμπιακού με την συμμετοχή του στο League Stage
- ΗΠΑ: Νέες κατηγορίες για παραβίαση ασφαλείας εις βάρος του υπουργού Αμυνας, Πιτ Χέγκσεθ
- Πότε κλείνουν τα σχολεία, πότε ξεκινούν οι πανελλαδικές
- China Northern Rare Earth: “Βουτιά” κερδών 58%, έσοδα κάτω 1,6% το 2024
- Πτωτικές τάσεις στην αγορά του πετρελαίου
- Αξιοποίηση Δημόσιας Περιουσίας: Νέες ρυθμίσεις για ακίνητα, κληρονομιές και δωρεές
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι προγραμματισμένες πληρωμές που θα γίνουν έως 25 Απριλίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις