Για τη θεραπεία της αυτοάνοσης νόσου DR-0201
Η γαλλική Sanofi προχώρησε την Πέμπτη σε οριστική συμφωνία με τη βιοφαρμακευτική εταιρεία Dren Bio για την εξαγορά της Dren-201 και τη θεραπείας της για την αυτοάνοση νόσο DR-0201.
Ο γαλλικός όμιλος υγειονομικής περίθαλψης θα αποκτήσει τη θυγατρική της Dren Bio Dren-0201 έναντι προκαταβολής 600 εκατομμυρίων δολαρίων και πιθανών μελλοντικών πληρωμών συνολικού ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2025, πρόσθεσε.
Ο Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης, Sanofi Houman Ashrafian δήλωσε «Η βαθιά απομάκρυνση των Β-κυττάρων βρίσκεται στα όρια της θεραπείας των αυτοάνοσων νοσημάτων και η χρήση του παράγοντα δέσμευσης μυελοειδών κυττάρων DR-0201 έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το αποτέλεσμα της θεραπείας για τους ασθενείς, ιδίως τους ασθενείς που είναι ανθεκτικοί στις υπάρχουσες θεραπείες.
Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη φιλοδοξία της Sanofi να προσφέρει πρωτοποριακά φάρμακα στους ασθενείς και ενισχύει περαιτέρω τον ισχυρό αγωγό μας που επικεντρώνεται στο ανοσοποιητικό σύστημα. Μέσω της δικής μας έρευνας και των στρατηγικών αδειοδοτήσεων και εξαγορών, συνεχίζουμε να προωθούμε τον στόχο μας να γίνουμε ο ηγέτης στην ανοσολογία».
Ο Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Dren Bio από την πλευρά του δήλωσε: «Η Dren Bio έχει δεσμευτεί να επαναπροσδιορίσει τις θεραπευτικές δυνατότητες στην ανοσολογία, την ογκολογία και άλλους θεραπευτικούς τομείς με τη στοχευμένη πλατφόρμα μας για την εμπλοκή των μυελοειδών και τη φαγοκυττάρωση.
Ως ηγέτης στην ανοσολογία, η Sanofi βρίσκεται σε ιδανική θέση για να ξεκλειδώσει τη δύναμη της βαθιάς απομάκρυνσης των Β-κυττάρων και της ανοσολογικής επαναφοράς για τους αυτοάνοσους ασθενείς με αυτόν τον νέο εμπλεκόμενο μυελοειδών κυττάρων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεβίωσε ο Λάμπης Τσιριγωτάκης, 82 ετών
- Hellenic Cables: Προμηθευτής καλωδίων του αιολικού πάρκου Dunkerque Offshore
- Προς υπερκάλυψη δύο φορές η έκδοση της Fais Group
- Σε λειτουργία η εφαρμογή pinakio.gov.gr
- Ανδρουλάκης για προανακριτική για Τέμπη: Θεσμικοί ακροβατισμοί Μητσοτάκη
- Φάμελλος για προανακριτική για Τέμπη: Προσβάλλει το αίσθημα δικαίου των πολιτών και απαξιώνει την Βουλή
- Αποχώρισαν από την προανακριτική για τα Τέμπη ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, KKE και Νέα Αριστερά
- Δέσμευση Πιερρακάκη σε Donohoe: Η Ελλάδα θα τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της για τα πλεονάσματα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις