Η Fanuc είναι από τις πιο μεγάλες εταιρείες παραγωγής ρομποτικών συστημάτων στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία ταξίδεψε τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία της εταιρείας αυτοματισμών από την Εύβοια, Sabo, κάνοντας τη μακρινή χώρα της Άπω Ανατολής μία από τους επόμενους στόχους τόσο σε σχέση με την επιμόρφωση σε σχέση με την καινοτομία των αυτοματισμών, όσο και σαν πιθανό εξαγωγικό στόχο στους άλλους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, η CEO Ματίνα Κοίλιαρη μαζί με στελέχη της Sabo επισκέφθηκαν την εταιρεία Fanuc, η οποία αποτελεί και μία από τους βασικούς προμηθευτές της.
«Είχαμε την τιμή να είμαστε καλεσμένοι ως βασικοί προμηθευτές του ομίλου στην «καρδιά» των εγκαταστάσεών της στην Ιαπωνία και να ανακαλύψουμε από κοντά καινοτόμες ρομποτικές λύσεις και αυτοματισμούς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτητικές εφαρμογές με αξιοπιστία» ανέφερε η Ματίνα Κοίλιαρη, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Fanuc έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με τους τρόπους ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών που εγγυώνται τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας στα project που υλοποιούνται από τη SABO και παράλληλα προσφέρουν καινοτόμες λύσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στους πελάτες της.
Σημειώνεται ότι η Fanuc είναι από τις πιο μεγάλες εταιρείες παραγωγής ρομποτικών συστημάτων στην Ιαπωνία. Με πάνω από 50 χρόνια πορεία και ούσα αρχικά παρακλάδι της Fujitsu, η εταιρεία διαθέτει πλέον γραφεία σε πολλά σημεία της γης, όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.
Aποτελεί, δε, έναν από τους σταθερούς συνεργάτες της Sabo, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελίξει το κομμάτι της παροχής ρομποτικών αυτοματισμών μέσω συνεργασιών με σημαντικές βιομηχανίες.
Στο στόχαστρο οι αυτοματισμοί στη ναυτιλία
Στόχος της εταιρείας για το 2024 είναι η εδραίωση στις ήδη υπάρχουσες αγορές του εξωτερικού και το άνοιγμα και άλλων, αλλά και η ανάπτυξη του πιο πρόσφατου business unit της εταιρείας – ιδρύθηκε το 2021- των marine services, δηλαδή της παροχής υπηρεσιών σε πλοία. Ως εκ τούτου, έχει σημαντική παρουσία και στα φετινά Ποσειδώνια, όπου διαθέτει ένα μεγάλο περίπτερο.
Κατά όσα είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες στο Financial Report ο Πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Κοίλιαρης «είναι ένα τμήμα από το οποίο προσδοκούμε πολλά, ιδρύθηκε πριν από 1 1/2 χρόνο και ήδη υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων μας που εργάζεται στα ναυπηγεία στη συντήρηση και τις επισκευές».
Στην παρούσα φάση η SABO έχει, ήδη, μόνιμο συνεργείο στο ναυπηγείο της Σύρου, αναμένεται να βάλει και άλλα και σε άλλα ναυπηγεία της χώρας, ενώ στόχος για την εταιρεία είναι να εντάξει τα σύγχρονα συστήματα ρομποτικής της μέσα στα ελληνικά πλοία, με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό τους.
Κατά όσα αναφέρονται στο site της εταιρείας «η SABO Marine Services παρέχει εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη στη Ναυτιλιακή Κοινότητα. Οι παρεχόμενες τεχνικές υπηρεσίες εκτείνονται από την μελέτη και την στρατηγική προγραμματισμού των περιοδικών επισκευών, τους τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας κάθε τύπου πετρελαιομηχανών, τις επιθεωρήσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους δεξαμενισμούς, την ναυπηγοεπισκευή, τη διεξαγωγή δοκιμών μετά από την επισκευή ή κατά την αγοροπωλησία ενός πλοίου, την επίλυση τεχνικών προβλημάτων και την εκτίμηση της κατάστασης του εξοπλισμού πάνω στο πλοίο ή απομακρυσμένα ως και τη δυνατότητα δημιουργίας κατά παραγγελία λογισμικού προσαρμοσμένου στις ανάγκες των πελατών μας, την εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας καθώς και την εκτίμηση των αποτελεσμάτων».
Ανάμεσα σε αυτό που παρέχει στις ναυτιλιακές εταιρείες είναι ο σχεδιασμός πλάνων συντήρησης 2χρονων κύριων μηχανών diesel, βάσει των προδιαγραφών του σχεδιαστή αλλά και ad hoc δεδομένων, η εκτέλεση προγραμματισμένων τακτικών συντηρήσεων 2χρονων κύριων μηχανών diesel (Δεξαμενισμοί), ο σχεδιασμός πλάνων συντήρησης 4χρονων ηλεκτροπαραγωγών μηχανών diesel βάσει των προδιαγραφών του σχεδιαστή αλλά και ad hoc δεδομένων, αλλά και η εκτέλεση προγραμματισμένων τακτικών συντηρήσεων 4χρονων ηλεκτροπαραγωγών μηχανών diesel.
Σαράντα χρόνια SABO
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος SABO φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 1984.
Δραστηριοποιείται στην κατασκευή βιομηχανικού εξοπλισμού, στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 25.000 m2 στο Βασιλικό της Εύβοιας, και διαθέτει εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Εν έτει 2024, ο όμιλος SABO απασχολεί σήμερα πάνω από 300 άτομα και έχει κύκλο εργασιών της τάξης των 50 εκ. €, με προσδοκία άνω των 70 εκατ. ευρώ για το 2024. Το 2022, μάλιστα είχε κλείσει με 45,6 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών, αυξημένο κατά 24% σε σχέση με το 2021.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση, η SABO δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως και αποτελεί στην ουσία κυρίως εξαγωγική εταιρεία, καθώς εξάγει το 90% του ετήσιου κύκλου εργασιών της. Έχει, επίσης, ολοκληρώσει πάνω από 500 έργα σε διάφορους τομείς όπως η ρομποτική, οι βιομηχανικοί εξοπλισμοί κλπ. Είναι, δε, μέλος του ομίλου SABO με έδρα το Βασιλικό της Εύβοιας στην Ελλάδα και με θυγατρικές στη Βραζιλία, τη Ρουμανία και την Ιταλία.
Σημειώνεται ότι πλέον η SABO φέρεται να είναι μια από τις ηγέτιδες επιχειρήσεις παγκοσμίως, ειδικά στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για την κεραμοποιία. Μέλος του ομίλου Sabo αποτελεί και η Sicap, η οποία ιδρύθηκε το 1992 και εξειδικεύεται σε δομικά έργα & βιομηχανικές κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων μεταλλικών κατασκευών, κατοικιών, έργων οδοποιίας, λιμανιών, εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων, ενώ υπάρχουν θυγατρικές της Sabo σε Ρουμανία, Iταλία και Βραζιλία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως Τέρνα Ενεργειακή, Ελβάλ Χαλκόρ και Αλουμίνιο της Ελλάδας, κατασκευάζοντας μάλιστα όλα τα αιολικά πάρκα της πρώτης στη χώρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Northvolt: Στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα η σουηδική εταιρεία μπαταριών
- Ένωση Σούπερ μάρκετ: Τί τιμές περιμένουμε το 2025, η έλλειψη προσωπικού και η άμεση δράση σε περίπτωση μείωσης του ΦΠΑ
- Ταμείο για την Κοινωνία των Πολιτών: Η Νορβηγία χρηματοδοτεί με 14,3 εκατ. ευρώ την Ελλάδα
- Aegean Airlines: Συνεχίζει την κερδοσκοπία με τις τιμές των εισιτηρίων εις βάρος ταξιδιωτών, προκαλώντας αντιδράσεις
- Βρετανία: Οι σιδηρόδρομοι επανέρχονται στα χέρια του κράτους
- Γ. Μπιλιράκης: Από τις λίγες χώρες που καταβάλλουν το 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα η Ελλάδα
- Μicrosoft: Το 75% των εταιρειών χρησιμοποιεί εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης
- Κίνα: Αύξηση 7,6% στην κατανάλωση ενέργειας στο δεκάμηνο 2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις