Στο ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης που ακολουθεί,ένα από τα αφεντικά του αρτοποιοίου, επιδεικνύει drones Bekas δίπλα σε μια σειρά από φρεσκοψημένα ψωμάκια
Οι αρτοποιοί στο εργοστάσιο ψωμιού Tambov στην κεντρική Ρωσία μπήκαν στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ επειδή εκτός από καρβέλια “φούρνιζαν” και drones στις εγκαταστάσεις τους, τα οποία χρησιμοποιούνται από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι προσπάθειες αυτές καθιστούν το αρτοποιείο ως σήμα κατατεθέν στην προσπάθεια του Κρεμλίνου να εμπλέξει την πολιτική βιομηχανία στην παραγωγή για το πολεμικό μέτωπο.
Στο ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης που ακολουθεί, ένα από τα αφεντικά του εργοστασίου, επιδεικνύει τα drones Bekas δίπλα σε μια σειρά από φρεσκοψημένα ψωμάκια.
«Μυρίζουν ακόμα και σαν φρέσκο ψωμί!» είπε ο Ρώσος δημοσιογράφος Alexander Rogatkin κρατώντας ένα από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και το μυρίζοντας το.
Το εργοστάσιο Tambov ξεκίνησε για πρώτη φορά τη συναρμολόγηση των drones τον Φεβρουάριο του 2023 χρησιμοποιώντας έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή που κατασκευάζει πλαίσια άνθρακα, καθώς και θήκες κεραιών και κάμερας, σύμφωνα με συνεντεύξεις με τους υπεύθυνους του αρτοποιείου στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Τα περισσότερα από τα εξαρτήματα για το Bekas αγοράζονται μέσω Διαδικτύου, επιτρέποντας στους αρτοποιούς να διατηρήσουν το κόστος μεταξύ 25.000 Rbs (270 $) και 50.000 Rbs ανά drone. Η Tambov κατασκευάζει τώρα περίπου 250 drones το μήνα, καθώς και συνοδευτικά σακίδια παραλλαγής, σύμφωνα με το αρτοποιείο.
Ο Πούτιν χαρακτήρισε την αύξηση των αμυντικών δαπανών ως μια σημαντική ανακάλυψη για τη βιομηχανία της Ρωσίας που βοήθησε τη χώρα να αντιμετωπίσει τις δυτικές κυρώσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Στο Naberezhnye Chelny, μια πόλη στη δυτική-κεντρική Ρωσία στον ποταμό Κάμα, ένα εργαστήριο ραβδιών χόκεϊ επί πάγου, κατασκευάζει πλέον αλεξίσφαιρα γιλέκα. Μια εταιρεία σκηνών στο Τσελιάμπινσκ, μια βιομηχανική πόλη στα Ουράλια, παράγει τώρα υπνόσακους και σκηνές για το πεδίο της μάχης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Με αρνητικό πρόσημο οι δείκτες από τους δασμούς Τραμπ στα αυτοκίνητα
- Τέμπη: Γνήσια τα βίντεο από την εμπορική αμαξοστοιχία, λέει η πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ
- Παπαθανάσης: Η πολιτική συνοχής της ΕΕ, βασική προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα
- AKTOR: Υπέγραψε τη σύμβαση για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ των 255 εκατ. ευρώ με τις φοιτητικές εστίες στην Κρήτη
- Μητσοτάκης από Παρίσι: Ζήτησα το σεβασμό των ορθόδοξων χριστιανών από το νέο πρόεδρο της Συρίας
- ΗΠΑ: «Τσίμπησε» στο 2,8% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο
- Ασφαλιστικές: Άνοδος 5,3% στην παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο
- Alpha Bank: Ασαφής η επίδραση της αύξησης των αμυντικών δαπανών στην ελληνική οικονομία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις