Οι εστιάτορες ήξεραν αφού αγόραζαν το «ελαιόλαδο μαϊμού» έναντι τριών ευρώ το λίτρο, όταν η κανονική του τιμή στη γειτονική χώρα είναι αυτή την εποχή γύρω στα εννέα ευρώ
Σπορέλαιο με χλωροφύλλη και βήτα καροτίνη χρησιμοποιούσαν 50 εστιατόρια που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, κυρίως στην περιοχή του Πάνθεον, της Πιάτσα Ναβόνα και της Φοντάνα Ντι Τρέβι, αντί για αγνό παρθένο ελαιόλαδο που έγραφαν στους καταλόγους τους, σύμφωνα με έρευνα που διεξάγει η αρμόδια ιταλική εισαγγελία.
Η έρευνα, την οποία πραγματοποιούν οι καραμπινιέροι, έχει επεκταθεί και στην Κάτω Ιταλία, στην Απουλία, όπου βρίσκεται ένας αδήλωτος παραγωγός ο οποίος, σύμφωνα με τον Τύπο, ευθύνεται για την εκτεταμένη νοθεία. Το «ελαιόλαδο μαϊμού» διατίθετο στα καταστήματα έναντι τριών ευρώ το λίτρο, όταν η κανονική του τιμή στη γειτονική χώρα είναι αυτή την εποχή γύρω στα εννέα ευρώ, και γι αυτό το λόγο υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων γνώριζαν ότι, στην πραγματικότητα, επρόκειτο για χρωματισμένο σπορέλαιο.
Τα μπουκάλια έγραφαν «αγνό παρθένο ελαιόλαδο ιταλικής παραγωγής» και με την όλη απάτη φέρεται να πωλήθηκαν δεκάδες τόνοι. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και σύμφωνα με την αστυνομία, στην συγκεκριμένη διαδικασία είναι πολύ πιθανό να εμπλέκεται και η ιταλική μαφία, η οποία, με τον τρόπο αυτό, «ξεπλένει» ένα μέρος από τα παράνομα κέρδη της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις