Η ζήτηση για καλοκαιρινά ταξίδια χαμηλού κόστους συνεχίζεται
Οι αεροπορικές εταιρείες Ryanair και Wizz Air ανακοίνωσαν άλμα στον αριθμό των επιβατών τον Αύγουστο, καταγράφοντας και οι δύο εταιρείες σε νέα ρεκόρ, καθώς η ζήτηση για καλοκαιρινά ταξίδια χαμηλού κόστους συνεχίζεται.
Η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης με βάση τον αριθμό των επιβατών, δήλωσε την Τρίτη ότι οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα σε 20,5 εκατομμύρια.
Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους δήλωσε ότι το αποτέλεσμα ήταν νέο ρεκόρ, αφού πραγματοποίησε περισσότερες από 111.800 πτήσεις τον μήνα. Ο συντελεστής πληρότητας της εταιρείας τον Αύγουστο, ένα μέτρο του πόσο γεμάτα είναι τα αεροπλάνα της, παρέμεινε αμετάβλητος στο 96%.
«Η Ryanair έδειξε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να γεμίζει τις θέσεις στα αεροσκάφη της», δήλωσε ο Russ Mould, διευθυντής επενδύσεων στην AJ Bell, σε σημείωμα προς τους πελάτες του.
Η αεροπορική Wizz Air με έδρα την Ουγγαρία, η οποία επικεντρώνεται στην ανατολική Ευρώπη, ανέφερε επίσης αριθμό ρεκόρ επιβατών για τον Αύγουστο. Η Wizz Air δήλωσε ότι ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 6,2 εκατομμύρια. Ο συντελεστής πληρότητας της εταιρείας βελτιώθηκε στο 95,4% τον Αύγουστο από 94,1% πριν από ένα χρόνο, πρόσθεσε.
Δεδομένων των ρεκόρ του Αυγούστου, η ιρλανδική χρηματιστηριακή εταιρεία Goodbody δήλωσε ότι υποψιάζεται ότι οι προβλέψεις της για τον αριθμό των επιβατών και για τις δύο εταιρείες για το δεύτερο τρίμηνο φαίνονται ελαφρές, δήλωσε ο αναλυτής Dudley Shanley σε ερευνητικό σημείωμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις