Γιατί έστειλε τώρα ο πρωθυπουργός επιστολή στην Κομισιόν και όχι μετά τις 10 Μαρτίου 2023, διερωτάται ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος
Μιλώντας στα Παραπολιτικά τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος Απόστολος Ραυτόπουλος μίλησε για την ακρίβεια και διερωτήθηκε γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έστειλε την επιστολή του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν … πέρυσι τον Μάρτιο.
«Αυτό το οποίο έδειξε η έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά τη χαρτογράφηση που έκανε σε 5 προϊόντα είναι ότι οι Έλληνες αγοράζουμε, μεταξύ αυτών, έως 361% τα απορρυπαντικά και έως 213% το βρεφικό γάλα ακριβότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Αυτό έγινε στις 10 Μαρτίου του 2023. Τότε έτρεξαν να ψέξουν τον διοικητή της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Λιανό και στη συνέχεια να τον απομακρύνουν από την Επιτροπή ή να παραιτηθεί ή να μην ανανεώσει την σύμβασή του. Αυτά που έχουμε σήμερα και τα λέγαμε εδώ και δύο χρόνια να έρθει τώρα ο πρωθυπουργός με επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν να της πει ότι οι πολυεθνικές δεν μπορούν να έχουν άλλη τιμολογιακή πολιτική. Τότε, όμως, μας έλεγε ο ΓΓ του υπουργείου Ανάπτυξης ότι τα απορρυπαντικά στην Ελλάδα είναι ακριβότερα γιατί είναι καλύτερης σύνθεσης από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Μας είπανε ότι μειώθηκαν οι τιμές με τη μόνιμη μείωση τιμής τότε πάνω από 5% έως 10%. Τι ήταν λοιπόν αυτό που έκανε τον πρωθυπουργό να στείλει επιστολή τώρα στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τώρα και όχι όχι τον Μάρτιο του 2023 μετά την έκθεση από τη χαρτογράφηση που έκανε η Επιτροπή Ανταγωνισμού;», διερωτήθηκε..
Όπως μάλιστα τόνισε, «το 2019 καταργήθηκε η ποινικοποίηση της αισχροκέρδειας και έτσι η αγορά είναι ασύδοτη. Έλεγχοι δεν υπάρχουν, οι εταιρείες κάνουν ότι θέλουν, ξέρουν ότι δεν θα υποστούν καμία ποινική δίωξη, ξέρουν ότι αυτό το οποίο θα γίνει για παράδειγμα ένα πρόστιμο το οποίο δεν θα το πληρώσουν γιατί θα προσφύγουν στο Δευτεροβάθμιο Διοικητικό Εφετείο, όταν θα καταλήξει η υπόθεση από το Εφετείο θα καταφύγουν στον Άρειο Πάγο».
Ερωτηθείς δε για τον αν θα υπάρξει σταθεροποίηση των τιμών, ο Απόστολος Ραυτόπουλος απάντησε: «Δεν θα υπάρξει σταθεροποίηση γιατί την 1η Ιουνίου ξεκινάνε οι νέες τιμές των 4.000 προϊόντων που ήταν στην μόνιμη μείωση της τιμής. Επανέρχονται επομένως οι τιμές στην προτέρα κατάσταση δηλαδή θα αυξηθούν από 5 έως 10% τα 4.000 προϊόντα που μας έλεγε το υπουργείο ότι έχουν μειωθεί και σύμφωνα με τη Eurostat και ξένους οίκους αυτό το οποίο μας μας είπαν είναι ότι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και του 2025 οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης».
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ακριβότερο έως 128,6% το γάλα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ταμείο για την Κοινωνία των Πολιτών: Η Νορβηγία χρηματοδοτεί με 14,3 εκατ. ευρώ την Ελλάδα
- Aegean Airlines: Συνεχίζει την κερδοσκοπία με τις τιμές των εισιτηρίων εις βάρος ταξιδιωτών, προκαλώντας αντιδράσεις
- Βρετανία: Οι σιδηρόδρομοι επανέρχονται στα χέρια του κράτους
- Γ. Μπιλιράκης: Από τις λίγες χώρες που καταβάλλουν το 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα η Ελλάδα
- Μicrosoft: Το 75% των εταιρειών χρησιμοποιεί εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης
- Κίνα: Αύξηση 7,6% στην κατανάλωση ενέργειας στο δεκάμηνο 2024
- Elounda Hills: Εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη-Ποια είναι τα επόμενα βήματα
- Bitcoin: Συνεχίζει την άνοδο, νέο ιστορικό υψηλό πάνω από τα 99.000 δολάρια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις