Η φωτιά πέρασε στο Πεντελικό όρος με αποτέλεσμα οι πολίτες των γύρω περιοχών να δέχονται μηνύματα από το 112
Τεράστια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Βαρνάβα και έχει επεκταθεί στη βορειοανατολική Αττική ξεπερνώντας τα 30 χλμ.
Η φωτιά πέρασε στο Πεντελικό όρος με αποτέλεσμα οι πολίτες των γύρω περιοχών να δέχονται μηνύματα από το 112 τόσο για να είναι σε ετοιμότητα να μετακινηθούν σε ασφαλείς περιοχές, όσο και για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Η πυρκαγιάς ξεκίνησε από το Βαρνάβα, πέρασε στη Νέα Μάκρη, στην Πεντέλη, στο Ντράφι και την Καλλιτεχνούπολη. Τα μέτωπα έχουν ακτίνα χιλιομέτρων, ενώ οι πολύ ισχυροί άνεμοι αλλάζουν διαρκώς την κατεύθυνση της φωτιάς.
Τα βασικά μέτωπα αυτήν την ώρα είναι στις περιοχές του Γραμματικού και της Καλλιτεχνούπολης, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει βελτίωσης της κατάστασης σε Βαρνάβα, Διόνυσο και Μικροχώρι.
Οι φλόγες απειλούν αυτήν την ώρα το Γραμματικό, το οποίο είχε εκκενωθεί από νωρίς μετά από μήνυμα του 112. Νέο μήνυμα από το 112, στις 09:25 το πρωί, κάλεσε τους κατοίκους σε Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος προς την Παλλήνη.
Παράλληλα, κλήθηκαν οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς τη Ραφήνα, ενώ νέο μέτωπο κατευθύνεται προς το Άνω Σούλι.
Νωρίτερα, μετά τα μηνύματα από το 112 για προληπτική εκκένωση της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, αποφασίστηκε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης, του ΠΙΚΠΑ και του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.
Νέο μήνυμα από το 112 κάλεσε τους κατοίκους στην περιοχή Νταού Πεντέλης να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς τη Ραφήνα.
Σε κοντινή απόσταση από πρώτα σπίτια του οικισμού Ανατολή στην περιοχή της Νέας Μάκρης έφτασαν οι φλόγες της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στην περιοχή του Βαρνάβα. Στην περιοχή έκαναν ρίψεις νερού αεροσκάφη και ελικόπτερα ήδη με το πρώτο φως της μέρας με αποτέλεσμα οι εστίες να ελεγχθούν, ενώ νωρίτερα μήνυμα του 112 ειδοποίησε για απομάκρυνση από την περιοχή προς Νέα Μάκρη.
Μήνυμα από το 112 εστάλη και σε κατοίκους των περιοχών: Μελίσσια, Πολιτεία, Νέα Ερυθραία και Ανθούσα. Κλήθηκαν οι πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις