Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 - Αθήνα: 11,15 C Weather icon (σποραδικές νεφώσεις)

Στο δια ταύτα, εχθροί…


Σχόλια

Μια σειρά αιχμηρών αναρτήσεων στα ελληνικά έκανε η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, επικρίνοντας τη στάση της χώρας μας όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη στενή συνεργασία σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο με τις ΗΠΑ.

Στο αρχικό tweet της Ρωσικής Πρεσβείας, που έγινε νωρίς την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, απεικονίζει τον Σεργκέι Λαβρόφ, στον οποίο αποδίδεται η ακόλουθη δήλωση: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες. Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η οικονομική συνεργασία αναπτυσσόταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων. Η ταχύτητα με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο "στρατόπεδο" εκείνων του υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μέσα από την επίσημη σελίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με νέα ανάρτησή του δήλωσε: «Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας».

Στο δια ταύτα, εχθροί, με ότι αυτό σημαίνει και για μας και για την Κύπρο. Κυρίως...