Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 - Αθήνα: 25,83 C Weather icon (αίθριος καιρός)

Ορφανή η γάτα των Ιμαλαΐων...


Σχόλια

Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική… «κατάληψη» της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του.

– «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».

– «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».

– «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ…».

– «Τι του δώσατε;».

– «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;».

Η συνάντηση του εκδότη με τον ανερχόμενο πολιτικό ηγέτη είχε λάβει χώρα, το μεσημέρι της 4ης Ιουλίου 2014! Την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Ήταν η τέταρτη από την αρχή του 2014. Οι άλλες τρεις που είχαν προηγηθεί είχαν πραγματοποιηθεί επίσης υπό συνθήκες μυστικότητας, σχεδόν με τήρηση κανόνων συνωμοτικότητας, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, στο σπίτι ενός προσώπου που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης και των δύο ανδρών, ενός υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους με μακρά θητεία στις εκδόσεις που επιχειρούσε να… στερεώσει αυτόν τον ιδιότυπο «πολιτικό αρραβώνα». Όλες οι συναντήσεις έμειναν για καιρό μυστικές.

Πάντως, λίγες εβδομάδες αργότερα από τη συνάντηση της 4ης Ιουλίου, τον Αύγουστο του 2014, η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ανταποκριτή της στην Ουάσινγκτον, Δημήτρη Δήμα, κυκλοφορούσε με τίτλο «Οι ΗΠΑ βλέπουν Τσίπρα...».

Αυτά μας τα θύμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την αναφορά του στο θάνατο του τελευταίου εκδότη του ΔΟΛ.

«Ο εκδότης και δημοσιογράφος Σταύρος Ψυχάρης υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτικού γίγνεσθαι και άφησε τη σφραγίδα του στη δημόσια σφαίρα τις τελευταίες δεκαετίες», αναφέρει τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στο Facebook για τον θάνατο του Σταύρου Ψυχάρη.

Ο κ. Τσίπρας προσθέτει ότι «το μέγεθος των διαφορών μας δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την απώλεια», ενώ εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος».

Πολλοί είπαν ότι ο Τσίπρας έδωσε μεταθανάτια... άφεση στον Ψυχάρη.

Γι αυτό και η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναμόχλευσε μνήμες και προκάλεσε ποικίλα συναισθήματα…

Πολλοί σύντροφοι και συνοδοιπόροι της Κουμουνδούρου εξέφρασαν δυσαρέσκεια και απορία, ενώ κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν τα δημοσιεύματα για τις συναντήσεις του ανερχόμενου τότε Αλέξη με τον πανίσχυρο άνδρα του ΔΟΛ και την διαβόητη «γάτα των Ιμαλαΐων», το μοναδικό μάρτυρα αυτής της τελευταίας συνομιλίας τους, που έξυνε τα νύχια της για τα «θαλασσοδάνεια» του κυρ Σταύρου σε μια παχιά μοκέτα…

Ζωή σε κείνη…

 

 

Σχόλια: