Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 - Αθήνα: 23,16 C Weather icon (αίθριος καιρός)

Κυρία, να πάω βόλτα;


Σχόλια

Το 1975, μετά την πετρελαϊκή κρίση, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είχαν υιοθετήσει ειδικό νόμο για να μετριάσουν τις συνέπειες του σοκ από τις τιμές του μαύρου χρυσού: Κάποιες  κυβερνήσεις έλαβαν αντίμετρα στους τομείς της παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ενέργειας, όπως η θέσπιση μέγιστου ορίου ταχύτητας 100 χιλιομέτρων στους αυτοκινητόδρομους. Υπήρχε επίσης ακόμη και απαγόρευση οδήγησης για εκδρομές την Κυριακή!

 Όταν τα μέτρα αυτά τέθηκαν σε ισχύ σχεδόν μισό αιώνα πριν, υπήρχε ακόμη η Σοβιετική Ένωση και δεν υπήρχε Διαδίκτυο. Σήμερα, υπάρχει μια «νέα» Ρωσία υπό τον Πούτιν, το Internet, αλλά κι ένα νέο ενεργειακό σοκ που σαρώνει τη Γηραιά ήπειρο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Γερμανία υιοθέτησε επίσης χθες νέο νόμο για την ενεργειακή ασφάλεια, θέλοντας να διασφαλίσει πώς δεν θα υπάρξουν αναταράξεις στη γερμανική αγορά ενέργειας. Από τον Ιούνιο, η Γερμανία θα μπορεί να θέσει υπό κρατική κηδεμονία ή και να κρατικοποιήσει οποιαδήποτε ενεργειακή εταιρεία ζωτικής σημασίας, αν υπάρχει κίνδυνος στην προμήθεια ενέργειας. Προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για τυχόν εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο, το Βερολίνο δημιουργεί επίσης μια ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία θα εγγράφονται υποχρεωτικά οι μεγάλες βιομηχανικές εταιρείες και οι έμποροι φυσικού αερίου. Με βάση τα δεδομένα αυτά, θα λαμβάνονται αποφάσεις από την κυβέρνηση- σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης- για το πού μπορεί να εξοικονομηθεί φυσικό αέριο και πού πρέπει να πραγματοποιηθούν διακοπές στην προμήθεια.

Ρωτάει κανέναν; Όχι!

Δρα εθνικά, κοιτώντας τα συμφέροντα και την ασφάλειά της.

Εμείς ρωτάμε την Κομισιόν ακόμη και για την αλλαγή στο «μείγμα» τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να γίνουν «υποφερτές» οι τιμές από τον... Ιούλιο, όπως είπε και ο πρωθυπουργός

Οπότε λογικά, θα την ρωτάμε κι αν θα πάμε βόλτα την Κυριακή με το ΙΧ. Θα φτιάξουμε και πλατφόρμα στο gov.gr...

Σχόλια: