Οι επενδυτές κατοχυρώνουν κέρδη μετά το ράλι των τελευταίων εβδμάδων
Πτωτικά άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη μετά το απότομο sell-off στη Wall Street το βράδυ της Τετάρτης. Ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,32% στις 476,39 μονάδες επηρεασμένος κυρίως από την πτώση μετοχών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ακινήτων και καταναλωτικών αγαθών. Ο γαλλικός δείκτης Cac 40 και ο γερμανικός Dax υποχώρησαν και οι δύο κατά 0,3%, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,2%.
Οι κινήσεις αυτές ήρθαν μετά την πτώση του δείκτη S&P 500 της Wall Street την Τετάρτη κατά 1,47% (-1,27% πο Dow Jones και -1,5% ο Nasdaq), πλήττοντας ένα ράλι εβδομάδων που άφησε τον δείκτη κοντά στο υψηλό όλων των εποχών. Ο δείκτης μεταβλητότητας Vix – γνωστός ως «μετρητής φόβου» της Wall Street – εκτινάχθηκε 9% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Σε ότι αφορά επί μέρους μετοχές, σημαντική πτώση παρουσιάζουν οι τίτλοι της Argenx, της βελγικής εταιρείας βιοτεχνολογίας επηρεάζοντας τον δείκτη Stoxx Europe 600, μετά από μια αποτυχία δοκιμής σε τελευταίο στάδιο για ένα φάρμακο αυτοάνοσης νόσου που εξαφάνισε περισσότερο από το ένα τρίτο της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας την Τετάρτη.
Αντίθετα, αύξηση παρουσιάζουν οι μετοχές της τράπεζας Commerzbank αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της.
Τέλος, η μετοχή της Vodafone σημειώνει άνοδο 1,7%, αφού το Bloomberg News ανέφερε αργά την Τετάρτη ότι η Swisscom εξετάζει μια προσφορά για το ιταλικό τμήμα της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.
Στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την επίτευξη των 1.300 μονάδων στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Γενικός Δείκτη παρουσιάζει ήπια πτώση, ακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.
Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ο Γενικός Δείκτης είχε απώλειες 0,42% στις 1.296,36 μονάδες. Οι ρευστοποιήσεις πάντως δεν είναι μαζικές κάτι που φαίνεται στην χαμηλή αξία των συναλλαγών που δενέχει ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ μετά από 45 λεπτά από το ξεκίνημα των συναλλαγών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Πουλάει το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη φθηνότερα από την αγορά πριν 28 χρόνια
- Πιερρακάκης με Θεοδωρόπουλο: Θα αξιοποιήσουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ
- Δημοσκόπηση Marc: Καθαρά δεύτερη η Κωνσταντοπούλου με 13,7% – Η ΝΔ πρώτη με 26,5%
- New York Times: Η Amazon κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του TikTok
- Δένδιας στη Βουλή: Αυτά είναι τα 6 μέτρα διαφάνειας για τα εξοπλιστικά
- Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Γέφυρα Χειμωνικού στην Κεφαλονιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες περιμένοντας τους δασμούς Τραμπ
- Politico: Ο Μασκ αποχωρεί σύντομα από την κυβέρνηση Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις