Επιχειρήσεις

Provil: Eπέτειος 30 ετών με 9 εκατ. ευρώ επενδύσεις και βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Ο CEO της Provil, Χρήστος Βογιάννου

Η εταιρεία ετοιμάζει σύγχρονο Logistics center και αναβάθμιση των παραγωγικών της μονάδων

Την επέτειο των «30 χρόνων ταξιδιών στη γεύση» γιορτάζει το 2024 η εκ Θεσσαλονίκης εταιρεία Provil, παρουσιάζοντας τις προηγούμενες ημέρες μια νέα εταιρική εικόνα με νέο λογότυπο.

Η Provil είναι μια ελληνική εταιρεία που παράγει βoηθητικές ύλες για τη βιομηχανία τροφίμων, την εστίαση, τη λιανική κρέατος και το retail. Πιο συγκεκριμένα παράγει βοηθητικές γευστικές ύλες και μείγματα καρυκευμάτων- μπαχαρικών που μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα της βιομηχανίας τροφίμων και της γαστρονομίας, με πάνω από 650 κωδικούς.

Διαθέτει δικό της τμήμα έρευνας και τεχνολογίας και μπορεί να προχωρήσει στη δημιουργία εξειδικευμένου, premium προϊόντος, το οποίο μπορεί να της ζητηθεί: Από γκουρμέ γεύσεις μέχρι πικάντικες γευστικές ύλες για το παραδοσιακό junk food, το σουβλάκι.

Άποψη από τις εγκαταστάσεις της Provil στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

H εταιρεία ιδρύθηκε το 1993 από τον Χρήστο Βογιάννο, ο οποίος παραμένει διευθύνων σύμβουλος και λίγο μετά εντάχθηκαν σ’ αυτήν οι εξάδελφοι του Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Βογιάννου, όλοι με σπουδές πάνω στην τεχνολογία τροφίμων, την επεξεργασία του κρέατος και με εμπειρία στον κλάδο. Αρχικά η εταιρεία ξεκίνησε ως εισαγωγική, ενώ στην πορεία μπήκε τόσο στην εγχώρια παραγωγή όσο και στις εξαγωγές. Πλέον απασχολεί 150 εργαζομένους.

Το προσωπικό της αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη, επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες chefs και έχει δομήσει μια πολυμελή και δυναμική ομάδα πωλήσεων και marketing.

Οι πωλήσεις της το 2023 ανήλθαν στα 17 ekat. eyr;v παρουσιάζοντας αύξηση +22% σε σχέση με το 2022.

Επενδύσεις 

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report η Provil υλοποιεί μια διπλή επένδυση 9 εκατ. ευρώ. Έχουν προηγηθεί επενδύσεις της τάξης του 1,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη τριετία, όπως επίσης και 4,7 εκατ. ευρώ την περίοδο 2014-2019. Όπως τονίζεται από στελέχη της εταιρείας, αυτή η διπλή επένδυση έχει άρχισε ήδη να υλοποιείται. Αφορά στην επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρίας στην έδρα της, συμπεριλαμβανομένων δυο νέων γραμμών παραγωγής, καθώς επίσης και στη δημιουργία σύγχρονου Logistics Center και ενός καινοτόμου τμήματος σχεδιασμού και ανάπτυξης νέων προϊόντων – R&D. Στο σύνολό της η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025.

Με άνοδο πωλήσεων το ξεκίνημα του 2024

Όπως αναφέρεται από τη διοίκηση της Provil στο financialreport.gr, οι πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2024 βρίσκονται σε ανοδική τροχιά. Μάλιστα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «ήδη, τα αποτελέσματα του Q1 2024 έχουν υπερβεί όχι μόνο τα αντίστοιχα περσινά, αλλά και τον στόχο του προϋπολογισμού που είχε τεθεί».

Το θετικό πρόσημο, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, αποδίδεται στην θετική πορεία του τουρισμού, στην άνθηση της ελληνικής γαστρονομίας και στην εξωστρέφεια της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων.

Σημαντικός παράγοντας για την επιχείρηση, εξάλλου, για την ανάπτυξη του 2024 είναι και η ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας και η ενίσχυση των πωλήσεων της σειράς λιανικής COOK at HOME.

Εξαγωγές σε 30 χώρες

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια ενισχύει περαιτέρω τις προσπάθειες της για περισσότερες εξαγωγές, καθώς η διεθνοποίησή της αποτελεί στρατηγικό στόχο για την επόμενη τριετία. Το 2023 η εταιρεία είχε εξαγωγική παρουσία σε 30 ενώ στοχεύει να ανοίξει νέες αγορές στη Μέση Ανατολή, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Εκπαιδευτικό κέντρο

Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας και της κουλτούρας της Provil είναι η συνεχής ανάπτυξη νέων προϊόντων και η εφαρμογή λύσεων και προτάσεων για τους πελάτες της. Για το λόγο αυτό, η εμπειρία και οι γνώσεις της Provil, στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων, της γαστρονομίας και του κάθε επαγγελματία παραγωγού τροφίμων, εξελίσσονται μέσα από στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της εταιρείας (Provil Experience Center – PEC).

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από τη διοίκηση, στον χώρο του PEC διοργανώνονται εκπαιδευτικές συναντήσεις, σεμινάρια και ενημερώσεις για όλες τις νέες τάσεις (γεύσεις, τεχνικές μαγειρικής και εξοπλισμού). Ειδικότερα για τη βιομηχανία τροφίμων, πραγματοποιείται παρουσίαση εφαρμογών και εκπαίδευση σε ένα διαμορφωμένο πιλοτικό εργαστήριο με προσομοίωση της παραγωγικής διαδικασίας σε μικρής κλίμακας συνθήκες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu