Αποφασίστηκε η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων, κατά τη δεύτερη φάση, στις 12 Ιανουαρίου 2024
Η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, έχει ανοίξει εκ νέου από τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, ώστε οι δικαιούχοι από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023 να μπορούν να τροποποιήσουν την αίτησή τους ή να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, μέσω της ΑΑΔΕ, προ ημερών, εστάλη μήνυμα στους αιτούντες που δεν έχουν λάβει πρώτη αρωγή με αναλυτικό περιεχόμενο ως προς τους λόγους που δεν τη δικαιούνταν ή δεν μπόρεσε να προχωρήσει η σχετική διαδικασία, παρέχοντας – συνάμα – χρήσιμες πληροφορίες για τα επόμενα βήματα.
Μέχρι σήμερα, κατά τη δεύτερη φάση έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 1.976 οριστικοποιημένες αιτήσεις στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, φτάνοντας τις 66.357 αιτήσεις από 64.381 αιτήσεις όταν και έκλεισε η πρώτη φάση.
Συνεπώς, σήμερα αποφασίστηκε η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων, κατά τη δεύτερη φάση, στις 12 Ιανουαρίου 2024, ώστε να έχουν τη δυνατότητα και άλλοι πολίτες να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις.
Τέλος, σημειώνεται πως παραμένει στη διάθεση των πολιτών το Σταθερό Κέντρο Ενημέρωσης Πολιτών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής. Ειδικότερα, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται άμεσα στα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής (213 1331300 | 08:00 – 18:00) και να ζητούν συγκεκριμένες πληροφορίες. Εναλλακτικά μπορούν να αποστέλλουν email στο [email protected] υποβάλλοντας το ερώτημά τους και αναφέροντας τυχόν απαιτούμενα στοιχεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Θα καταθέσει αίτηση το φθινόπωρο του 2025 για παράρτημα ιδιωτικού πανεπιστημίου
- Υπόθεση Βασίλη Καλογήρου: Ο φάκελος πάει στο Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ
- Γαλλία: Υπό αστυνομική προστασία η δικαστής που επέβαλε την ποινή στην Λεπέν
- ΗΠΑ: Ισχυρή αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο
- ΕΕΑ: «Ανάσα» για τα επιμελητήρια η κατάργηση του ψηφιακού τέλους συναλλαγής
- Συνεργασία JTI – ΑΑΔΕ για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου τσιγάρων
- Yalco: Αποχώρησε ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών
- Πειραιώς: Υλοποιεί με την Οδύσσεια τον 3° κύκλο της δράσης «Skills 4 All»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις